Mentorenprogramma 2014: De aftrap!

© Dingena Mol

Antoinnette Scheulderman, Wouke van Scherrenburg en Margo Smit in gesprek met Vrouw & Mediabestuurslid Alies Lindeboom.
© Dingena Mol

Niet kunnen stoppen met het lezen van de interviews van Antoinnette Scheulderman? Grote bewondering voor hoe Wouke van Scherrenburg uitblonk op het Binnenhof? En graag eens leren hoe je een onderzoek van de grond krijgt, maar zonder daarvoor college bij Margo Smit te hoeven volgen?

Dit zijn een paar van onze mentoren. Het komende half jaar krijgen talentvolle journalisten de kans om van hen te leren, ervaringen uit te wisselen en hun specifieke doelen te ontwikkelen. De eerste ontmoeting – op Internationale Vrouwendag – zit erop.

© Dingena Mol

© Dingena Mol

66 vrouwen en 1 man (die bij uitzondering als team, samen met zijn vrouw, een mentor kreeg toegewezen) kwamen op zaterdag 8 maart voor die eerste ontmoeting samen in het NRC Café in hartje Amsterdam (kijk hier voor alle foto’s). De redenen voor de mentees om zich aan te melden bij het Vrouw & Media Mentorenprogramma zijn divers: beter leren interviewen, een kijkje nemen in de keuken van een heel andere journalistieke discipline of meer weten over leidinggeven in de journalistiek.

Ook de mentoren hebben verschillende redenen om hun tijd in het mentorenprogramma te steken. Zo wil Wouke van Scherrenburg graag een mentor zijn omdat ze er zelf nooit één had, hoopt Antoinnette Scheulderman de fijne kneepjes van het interviewen over te brengen zodat haar mentee sneller een topinterviewer wordt en wil Margo Smit graag ervaringen uitwisselen zodat zij ook kan leren van haar mentees.

Maar één ding hebben de mentees én mentoren gemeen: ze zijn allemaal enthousiast én benieuwd naar de eerste ontmoeting met hun mentor/mentee.

© Dingena Mol

© Dingena Mol

Na het officiële deel van de middag, waarin bestuurslid Klaske Tameling, vicevoorzitter Mensje Melchior en voorzitter Vera Spaans om de beurt de matches toelichten (kijk hier de presentatie terug), is het dan al snel tijd voor die – soms spannende – eerste ontmoeting. Onder het genot van een drankje wordt de eerste afspraak gemaakt, want dat was hét huiswerk van deze dag: zorgen dat je met een afspraak in je agenda het NRC Café verlaat.

Op deze site zullen wij jullie de komende zes maanden op de hoogte houden van de vorderingen van de mentees. Een aantal mentees zal ongeveer één keer per maand op deze site bloggen over hun ervaringen met het Vrouw & Media Mentorenprogramma. Stay tuned!

Create a website or blog at WordPress.com