Blog Linde Arts: #magikoples

Door Linde Arts

‘Interview van ‪@scheulderman75 in ‪#vkmagazine beste wat ik gelezen heb in tijden. Zo’n sprekend portret van zo’n ijzige man ‪#magikoples?’

Op 18 februari dit jaar las ik Antoinnettes interview met Robert Moszkowicz in Volkskrant Magazine. Een interview zo goed, dat ik er alleen van kan dromen ze zo te kunnen maken. En dus postte ik bovenstaande tweet. Een vrij briljante zet, al zeg ik het zelf.

linde1Want binnen een paar minuten kreeg ik antwoord; of ik het mentorenprogramma van Vrouw & Media al had gezien? Nee, dus. De uiterlijke inschrijfdatum was 17 februari. Ai. Met de nodige argumenten – persoonlijk denk ik dat mijn toezegging over een jaar of wat mentor te zullen zijn als ik nu mee mocht doen, erg sterk was – wist ik de organisatie te overtuigen van mijn aspiraties en kon ik me alsnog inschrijven. Zelden schreef ik zo gretig een motivatiebrief.

Ik werd aan Antoinnette gekoppeld. De beste optie, gezien ik wil leren me te onderscheiden in het afnemen en schrijven van interviews. Vanaf de aftrap van het programma is duidelijk dat Antoinnette niet van het type ‘we-zien-wel-waar-het-schip-strandt’ is. Haar mentees zijn welkom, maar alleen als ze écht gemotiveerd zijn. En weten wat ze willen. En hard willen werken.

“Haar mentees zijn welkom, maar alleen als ze écht gemotiveerd zijn. En weten wat ze willen. En hard willen werken.”

Ambitie te over, en na ons eerste gesprek ook concrete doelen genoeg. In de weken voor onze eerste ‘date’ wisselen we interviews uit. Ik lees zo veel mogelijk interviews van Antoinnette (wat het wel en wee van Jan des Bouvrie en Leco van Zadelhoff je niet kunnen leren) en ga met de billen bloot door haar er een aantal van mijn hand te sturen. Onze eerste afspraak is een vier uur durende sessie bij Antoinnette thuis met collega-mentee Veerle. Stukken worden besproken, vragen gesteld en we krijgen een bak gouden tips mee naar huis. En een heldere boodschap: ‘Je moet aan de slag!’

Het is nu een maand later en het doet me deugd te kunnen melden dat ik heb geluisterd naar mijn ‘journalistieke moeder’. Antoinnette bracht me in contact met de Nieuwe Revuredactie. 14 mei ligt er daar weer een fijn exemplaar van in de winkel. Een vijf pagina’s tellend artikel met vier portretten siert de cover. Twee van mijn doelen voor dit programma: in contact komen met een potentiële opdrachtgever voor het maken van een interview en een goed interview gemaakt hebben waarmee ik naar de grote bladen kan. Check. En check. Dat belooft wat voor de inhoud van mijn volgende blog.

Volgende week een blog van Margriet Brandsma, de mentor van Jilke Tanis en Inga Lingnau.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com