Annet Schut

Blog Annet Schut: Angst is een slechte raadgever

Door Annet Schut

Een balans vinden tussen jezelf zijn, je persoonlijkheid durven tonen tijdens een interview en toch die briljante eerste vraag stellen en het gesprek zo vorm en sfeer meegeven. Daar ben ik de afgelopen tijd mee bezig geweest. Het is een van de doelen die ik mezelf stelde tijdens mijn eerste gesprek met mijn mentor Gülden Ilmaz.AnnetSchut_GuldenIlmaz

Daarnaast wil ik ook graag uitzoeken waar mijn kracht echt ligt. Waarin excelleer ik?, is een vraag die ik graag beantwoord zie na mijn deelname aan het mentorenproject. Ook het antwoord op die vraag komt beetje bij beetje dichterbij.

Om mezelf meer te kunnen ontwikkelen heb ik daarom onlangs besloten niet meer in dienst te blijven bij Omroep Zeeland, maar voortaan als freelancer door het leven te gaan. Hierdoor ontstaan mogelijkheden. Zoals meer ervaring opdoen als radionieuwslezer naast mijn werk als verslaggever. En mag ik onder de term freelancer andere programma’s gaan maken bij Omroep Zeeland.

Het hebben van een mentor is heel prettig. Zo hebben we samen flink wat teksten doorgenomen zodat ik met steeds meer vertrouwen het nieuwslezen tegemoet ga. Praktische tips waarmee ik elke keer weer een beetje beter word.

“Soms neemt bij mij angst de overhand. Heb ik straks wel genoeg werk en ga ik wel genoeg verdienen?”

Daarnaast is het fijn om met een ervaren vakgenoot van gedachten te kunnen wisselen als je grote keuzes maakt op werkgebied. Is het wel slim om nee te zeggen tegen een contract in een branche waar er nog altijd voor jou tien anderen zijn? Het bespreken van zulke dingen met iemand die neutraal is, is altijd verfrissend.

Mensen zijn vaak geneigd om op safe te spelen. Zo zit ik niet in elkaar. Ondanks dat neemt ook bij mij angst soms de overhand. Heb ik straks wel genoeg werk en ga ik wel genoeg verdienen?

Al langer weet ik dat angst een slechte raadgever is, maar desondanks is het fijn dat af en toe van iemand anders bevestigd te krijgen. Dat mijn persoonlijke ontwikkeling voorop staat en dat dit de goede richting is.

Lees hier volgende week de tweede blog van Miriam Vijge, de mentee van Maureen Belderink

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com