Petra Schouten

Blog Petra Schouten: Kaft erom en klaar

Door Petra Schouten

Als de dag van gisteren herinner ik de aftrap van het mentoren programma en nu zit het mentorenprogramma er voor driekwart op. Time flies when you’re having fun en leuk was het zeker, sparren met coach Martine de Vente. Wat onze gesprekken tot nu toe opleverde? Allereerst een enorme energyboost. Maakte ik me in januari af en toe zorgen over een terugloop in opdrachten, de laatste maanden werkte ik mezelf bijna over de kop, met als resultaat dat mijn omzet ten opzichte van het eerste kwartaal is verdriedubbeld. Toeval? Ik denk het niet.

Petra Schouten (klein)

In mijn motivatie stelde ik mezelf vier doelen: bloggen, pitchen, in elk geval één nieuwe opdrachtgever buiten Sanoma en Makandra SU lifestyle (online) uitbouwen.

Feit 1: www.petraschouten.wordpress.com

Feit 2: Na een korte workshop pitchen haalde ik dankzij Martine’s tips een nieuwe opdrachtgever binnen

Feit 3: http://makandra-lifestyle.blogspot.nl/

Feit 4: Zondag 28 september het eerste Makandra SU lifestyle Event bij Vereniging Ons Suriname in Amsterdam Oost.

Feit 5: Een stapel goed uitgewerkte pitches plus een lijst met geschikte media (plus naam en toenaam)

Feit 6: Ik ben aan het onderzoeken of ik de rubriek Baanbreker – die ik de afgelopen jaren mocht maken voor Zin – kan bundelen. Ruim dertig keer interviewde ik vijftigers over hun gedwongen of gewilde loopbaanswitch. Bijzondere verhalen, boordevol tips. ‘Kaft erom en klaar,’ grapte Martine over ‘het zaadje’ waarover ik schreef in mijn vorige blog. Zo simpel is het natuurlijk niet. Een beetje boek bevat 30.000 woorden, na 31 interviews zit ik net niet op de helft.

“Lieve Martine, we zijn nog niet helemaal klaar, maar toch wil ik je alvast bedanken.”

Maar actueel is het onderwerp absoluut. Even Googlen op ‘solliciteren als 50-plusser’ en de zoekmachine levert 1.7 miljoen hits. Natuurlijk zijn er meer boeken over dit onderwerp geschreven, maar niet aan de hand van zoveel praktijkverhalen. Het laatste deel van het mentorenprogramma wil ik gebruiken om met Martine te brainstormen over de hoofdstukken die ik nog moet schrijven. Maar nu eerst vakantie.

Lieve Martine, we zijn nog niet helemaal klaar, maar toch wil ik je alvast bedanken. Voor de inspirerende gesprekken, je dacht – en denkt – mee over invalshoeken, over te benaderen opdrachtgevers, je helpt me zelfs aan geschikte cases. Je was het geld dubbel en dwars waard. Hopelijk hebben we nog een date of twee. Maar ook daarna zeg ik geen nee!

Volgende week een blog van Antje Veld, de mentee van Miloe van Beek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com