Inga Lingnau

Inga Lingnau: Einde mentorenprogramma voelt als nieuw begin

Door Inga Lingnau

Tijdens het mentorenprogramma ben ik  tot het inzicht gekomen dat ik mijn eigen interesses binnen mijn werk centraler wil stellen.  Hoe ik dat precies ga doen, dat ben ik nog aan het uitzoeken. Het kan betekenen dat ik, misschien maar tijdelijk, de gebaande paden verlaat. Het is best spannend, maar ik wil naar mijn intuïtie luisteren. En die zegt dat dit nu de bedoeling is.

Een paar voorbeelden. Vanwege mijn liefde voor Brazilië heb ik deze zomer voor een Braziliaans project in Nederland gewerkt. En ik speelde al langer met het idee om meer te schrijven. Toen ik spontaan de pen ter hand nam en een stuk over een dansvoorstelling schreef waarvan ik vond dat het geschreven moest worden, was de Volkskrant meteen geïnteresseerd. Het is leuk om te merken dat dingen als vanzelf kunnen gaan als je op het goede spoor bent.

 

Inga_LingnauDat plannen niet altijd lukken, hoort er ook bij. Maar zelfs dat kan tot iets nieuws leiden. Zo kon ik mijn verhalen over Brazilianen in Nederland deze zomer bijvoorbeeld niet kwijt. Eén van de Brazilianen die hiervoor had benaderd, heeft me vervolgens wel gevraagd om films voor haar website te maken. Dat is dan wel een mooie uitkomst.

“In het begin van het mentorenprogramma vroeg Margriet zich af waarom ik met mijn uitgebreide cv een mentor zoek. Dat wist ik toen zelf eigenlijk ook niet.” 

De gesprekken met Margriet helpen me om ook echt ruimte voor mijn eigen interesses en creativiteit te creëren en zij moedigt me aan om aan de hand daarvan stappen te zetten. In het begin van het mentorenprogramma vroeg Margriet zich af waarom ik met mijn uitgebreide cv een mentor zoek. Dat wist ik toen zelf eigenlijk ook niet precies. Nu merk ik dat ik iemand nodig had die me juist bevestigt in het volgen van mijn intuïtie. Met behulp van gezond verstand en hard werken, bereik ik mijn doelen vaak wel. Ik zocht iemand die dit begrijpt en ik vind het heel knap dat Margriet dit goed aanvoelt.

We zijn nu bijna aan het eind van het mentorenprogramma. Voor mij voelt het als het begin van iets nieuws, ook al weet ik nog niet wat daarvan de uitkomst zal zijn. Mijn droom – een correspondentschap – blijft bestaan; het lijkt me het mooiste werk wat ik kan bedenken en ik geloof dat het ook goed bij me past. Maar voorlopig wil ik hier in Nederland mijn werk meer met mijn passie en creativiteit verbinden. Margriet is daarbij een fijne steun.

Het volgende blog, op 22 september, is van Heiba Targhi Bakkali, de mentee van Irene van der Linden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com