najaarsborrel online

Najaarsborrel: Altijd Online

online

Kom naar de Vrouw & Media Online Borrel in Vondel CS, op 9 oktober in Amsterdam

Ontmoet de meest digitale mediavrouwen van Nederland en laat je bijpraten en inspireren over de laatste apps, de nieuwste trends, social media en de online dos en don’ts.

Werk je al jaren als journalist voor een krant, tijdschrift, radio of televisieprogramma, maar denk je ook steeds vaker: dat internet, dat kan nog wel eens heel groot worden? Of ben jij een online journalist van het eerste uur en gaan de digitale ontwikkelingen jou eigenlijk lang niet snel genoeg?

De borrel van Vrouw & Media op 9 oktober staat volledig in het teken van digital first. Jossine Modderman (hoofdredacteur Digital van LINDA. Nieuws.nl), Mireille Derks (chef online v an RTL Nieuws) en Wilma Haan (adjunct-hoofdredacteur Nu.nl) nemen ons op deze avond mee in de wereld van online journalistiek, mobiele devices en digitale mediastrategieën.

Jossine Modderman is het digitale geweten van Linda de Mol. Als hoofdredacteur Digital bij LINDA. is zij sinds maart van dit jaar verantwoordelijk voor de site van een van de meest succesvolle tijdschriften van Nederland: lindanieuws.nl. De site trekt meer dan een miljoen bezoekers per maand. Modderman was eerder adjunct-hoofdredacteur bij Veronica Magazine en Viva.

Mireille Derks is chef online bij RTL Nieuws. Ze begon ooit als verslaggever voor een regionale krant, en was eerder hoofdredacteur van Zibb.nl en uitgever van Special Bite. Sinds 2010 werkt ze bij RTL Nieuws voortdurend aan de journalistieke koers van online, de kwaliteit van de redactie en het ontwikkelen en verbeteren van nieuwe apps en de site.

Wilma Haan is sinds 2013 adjunct-hoofdredacteur van NU.nl.  Ze studeerde journalistiek in Zwolle en deed een propedeuse Wijsbegeerte aan de UvA. Na freelance journalistiek werk voor diverse (papieren) media begon ze in 2007 bij de NU.nl als algemeen nieuwsredacteur en -verslaggever.

 


 

unnamed-1

Klaske Tameling (1984) is bestuurslid bij Vrouw & Media en rondt momenteel haar promotieonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen af naar crossmediale nieuwsredacties. Die kennis brengt ze in de praktijk bij Het Financieele Dagblad waar ze de hoofdredactie ondersteunt bij een digitale transitie van de krantenredactie.

Vrouw & Media: Altijd Online!

Wanneer: 9 oktober
Waar: Vondel CS, Vondelpark 3, Amsterdam
Tijdstip: inloop vanaf 19.00 uur, start programma om 19.30 uur
Aanmelden: aanmelden@vrouw-en-media.nl
Kosten: 10 euro, graag vooraf overmaken op rekeningnummer NL29INGB0003686662 t.n.v. Vrouw & Media Amsterdam, o.v.v. 9 oktober 2014

NB: Onze bijeenkomsten richten zich nadrukkelijk op vrouwen binnen de onafhankelijke media. Vermeld daarom in de e-mail waarin je je aanmeldt in welke tak van de journalistiek je werkzaam bent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com