Lenteborrel: Achter de schermen bij Pauw en Nieuwsuur

Wie heeft dé nieuwsgast van de dag, wie het scherpste interview? Hoe ver ga je om de ideale spreker naar de studio te krijgen, hoe zorg je ervoor dat jouw uitzending de volgende dag het gesprek bij de koffieautomaat is? De twee gasten van de Vrouw & Media Borrel, woensdag 15 april in Amsterdam, vertellen je alles over het werk achter de schermen van ’s Neerlands belangrijkste nieuwsshows.

Rachel Franse is redacteur bij Pauw – eerder bij Pauw & Witteman. Paul Witteman noemde haar in de VARA-Gids ooit ‘één van de meest gehaaide redacteuren, en dat bedoel ik positief’. Franse gaat ver om de ideale studiogast aan tafel te krijgen, is nooit te beroerd om de discussie aan te gaan over het aantal vrouwen op televisie, en schreef zelfs een boek over haar ervaringen: De slag om de gast – of de kunst van het verleiden.

Jane van Laar is redacteur en verslaggever bij Nieuwsuur. Ze vormde samen met Judith Pennarts jarenlang een onderzoeksjournalistiek duo – volgens Dominique van der Heyde zijn zij de werkelijke ‘schrik van het Binnenhof’. In 2010 won ze samen met Pennarts de Gouden Greep, de prijs voor de beste landbouwjournalistiek, met hun reportagereeks, gemaakt voor Nova, over de falende bestrijding van de Q-koorts.

Datum: woensdag 15 april
Locatie: Vondel CS, Vondelpark 3, Amsterdam
Tijd: inloop 19.30, aanvang 20.00
Entree: 10 euro (gratis voor deelnemers aan het mentorenprogramma)

lisette1zwLisette Wellens is bestuurslid bij Vrouw & Media sinds 2014, en presenteert de avond op woensdag 15 april. Ze begon ooit als redacteur/verslaggever bij het Jeugdjournaal voor de voormalige Nederlandse Antillen op Curaçao, werkte als camjo/verslaggever en redacteur bij de Caribische redactie van de Wereldomroep, maar is inmiddels terechtgekomen bij de Nederlandse variant van haar eerste baan: het NOS Jeugdjournaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com