mentorenprogramma

Blog Iris Böhm: ‘Laat het radioavontuur beginnen!’

fotoz-w-119 (2)

Ook dit jaar blogt een aantal deelnemers van het Vrouw & Media Mentorenprogramma over hun ervaringen. Iris Böhm heeft haar tweede blog geschreven over haar ervaringen als mentee van Petra Grijzen.

Iris Böhm

‘Maar Iris, dat kán jij toch al, presenteren op de radio? Hallo, dat dóe jij gewoon!’ Ik kwam vorige week – in de kroeg, waar anders – een oud-collega tegen van Amsterdam FM. Hij snapte niet dat ik weer ‘terug’ ging naar de lokale radio om aan mijn presentatieskills te werken. Want dat kon ik toch allang? Ik had pas twee biertjes op, dus ik kon helder denken en vroeg me van alles af. Ben ik soms te bescheiden? Te onzeker? Of is hij gewoon té enthousiast? Ik bedoel, we waren in de kroeg en ik had ‘m al heel lang niet gezien. Dat is sowieso een goede voedingsbodem voor een flinke dosis enthousiasme. (Já joh, dat presenteren, há – dat beheers jij al volledig, gekkie! Nog een biertje?) 

Feit is dat het alweer een jaar of acht geleden is dat ik dat deed; live presenteren op de radio. Het zal ongetwijfeld net zo’n cliché zijn als met dat fietsen dat je nooit verleert, maar ehh… je stapt ook niet gelijk op een racefiets na acht jaar niet aan je fietsbillen te hebben gewerkt, toch?

Het was in ieder geval erg leuk om hem tegen te komen, want ik werd gelijk weer razend enthousiast voor het radiomaken. Hij was toentertijd (en nog steeds!) één van de jongens van de vrijdagavondshow op Amsterdam FM, genaamd: het Radio Avontuur (wat je ook kon begrijpen als avond-uur).  Bij het Radio Avontuur deden ze altijd een overzichtje van wat er die vrijdagavond te doen was in de stad. En dan stond ik met mijn Nokia 3310 langs de rij van de Escape mensen te interviewen die dan live op de radio kwamen. Ik duwde mijn – toen – hippe mobieltje onder hun neus en het leuke was: iedereen gaf fanatiek antwoord en niemand keek mij raar aan omdat ik met een telefoon verslaggeving deed. (Dat gebeurt overigens nog steeds zo nu en dan op deze manier.)

Was dat kinderlijk enthousiasme? Allerminst! Ik zie diezelfde übervolwassen geestdrift nog steeds terug bij bijvoorbeeld alle boys & gurlz van 3FM. Vooral die van VARABNN die ik af en toe bespioneer vanaf de Radio 2–redactie waarvoor ik freelance. Het is daar op de redactie vaak één groot, schreeuwerig kippenhok, sowieso een grote teringbende (‘creatieve mensen hebben geen rommel, ze hebben overal ideeën liggen’) en er wordt vaak en vooral hard gelachen. Kortom, de mensen daar hebben LOL in hun werk. En dat hadden we ook altijd bij Amsterdam FM. Radio maak je sámen en bij de lokale radio gaat dat regelmatig gepaard met een borreltje. Vooral in de avont-uren. Een fijne combinatie van (vrijwilligers)werk & ontspanning.

Enniewee, al die nostalgie is leuk, maar ik moet aan de bak. En ik loop er tegenaan dat de tijd zo ongelooflijk snel gaat! Een half jaar coaching lijkt misschien lang, maar de tijd gaat net zo snel als de praatsnelheid van Matthijs van Nieuwkerk. En dus zit ik nu aan mijn tweede blog en denk ik: OMG, zijn er alweer bijna drie maanden voorbij?! Maarrrrr, de eerste stappen zijn gezet; zo zijn de contacten met de lokale radio gelegd en de eerste meeloopdag is geregeld. Dus mijn eigen Radio Avontuur gaat nu echt beginnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com