Mentorenprogramma Miranda

Blog Laila de Miranda: ‘“Vind. Je. Niche.”’

miranda-laila-de

Ook dit jaar blogt een aantal deelnemers van het Vrouw & Media Mentorenprogramma over hun ervaringen. Laila de Miranda heeft een blog geschreven over haar ervaringen als mentee van Fidan Ekiz.

Laila de Miranda

“Vind. Je. Niche.”

Drie woorden die Fidan tijdens onze eerste ontmoeting uitsprak. Ze waren de afgelopen maanden van grote invloed op me.

M’n niche heb ik nog niet gevonden. En ik weet ook helemaal niet zeker of ik die ook daadwerkelijk ga vinden voor september, maar dat maakt niet uit.

Waar dat zinnetje voor heeft gezorgd is dat ik weer ben gaan nadenken over mijn vak, mijn ontwikkeling, de richting die ik op wil en mijn sterke punten – dat laatste trouwens wel ‘verplicht’; het was namelijk de tweede opdracht van Fidan: “Stuur me een lijst met alles waar jij goed in bent, wat jij goed kan”, slik.

Een concrete opdracht heb ik ook nog niet rechtstreeks aan het mentorenprogramma te danken, maar ik heb weer plezier in het ondernemen, zit weer vol energie en ben weer vastberaden om mijn stinkende best te doen. Iets met roer en eigen handen.

Iets meer dan drie jaar geleden nam ik het besluit om ontslag te nemen en te gaan freelancen. Ik had een bepaald beeld voor ogen: mooie verhalen maken, hard werken, vrijheid en misschien ooit wel een roman schrijven. Gaandeweg liep ik echter tegen een grote muur aan in de vorm van mezelf. Ik was onzeker en ook bang om keihard op m’n bek te gaan. En dat heeft me enorm geremd. Die onzekerheid ben ik nog lang niet kwijt, maar het lukt me wel steeds beter om ermee om te gaan en om dat verlammende stemmetje in mijn hoofd (‘je kan helemaal niet schrijven! Nu val je echt zó door de mand!’) te negeren en er vooral ook niet naar te handelen. Daarbij helpt het om te weten dat ik niet de enige ben; zelfs Fidan heeft er soms last van, maar zij heeft een manier gevonden om ermee te dealen en is in mijn ogen toch echt wel succesvol in wat ze doet.

Toen ik de eerste woorden voor dit blog op papier zette, zat ik op het strand van Wijk aan Zee.

Ik had de hele week hard gewerkt en besloot mezelf dit plezier (en de verkoeling, met temperaturen van meer dan dertig graden), met veel liefde te gunnen. Voor het eerst ervoer ik echt het gevoel dat ik zocht toen ik besloot mijn baan op te zeggen. Ik weet niet wat de komende maanden nog in petto hebben, maar ik kijk sowieso uit naar wat ik nog voor elkaar ga krijgen. Niche of niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com