Sanne Tummers Mentorenprogramma

Blog Sanne Tummers: ‘Ik leer meer te focussen op wat wél lukt’

Tummers, Sanne

Ook dit jaar blogt een aantal deelnemers van het Vrouw & Media Mentorenprogramma over hun ervaringen. Sanne Tummers heeft een blog geschreven over haar ervaringen als mentee van Helmke van Geel

Sanne Tummers

“Wacht eens even. Ga nog eens terug naar de functie die je net noemde. Die van hoofdredacteur voor een regionaal businessblad. Daar zat je volgens mij wel op je plek, niet? Ik zag je ogen oplichten. Vertel daar eens wat meer over“ … Het is onze eerste kennismaking tijdens de aftrap van het Mentorenprogramma op zondag 8 maart en Helmke van Geel en ik nemen snel mijn cv door. We zitten amper 15 minuten samen en ze schiet raak. “Misschien goed om eens na te denken op welke momenten in jouw carrière tot dusver, je op je best was. Dan praten we daar de eerstvolgende keer over verder.”

Die zondag in Amsterdam – volgens mij de eerste warme zonnige dag van het jaar – huppel ik bijna terug van het NRC Café naar het station. En waar je daar normaal een weg moet banen tussen de krioelende mensen op de Dam, doe ik dat nu fluitend. Wat een match. Wat heb ik hier zin in.

Tijdens onze eerste officiële sessie praten we verder over de dingen die ik tot dusver heb gedaan. De – naast mijn passie voor verhalen en schrijven – ‘creatieve en ondernemende geest’ in mij (zo omschrijft Helmke het althans ). Die zich ontpopt in het feit dat ik me al vijf jaar als freelancer aan het werk houd en leuke projecten weet binnen te halen. En ook mijn eigen online lifestyle magazine Single & Stijl waarmee ik tot begin dit jaar bezig ben geweest. Waarbij ik vooral genoot van de creativiteit die het me bood en de mogelijkheid er andere creatieve mensen bij te betrekken.

“Denk je weleens verder dan schrijven alleen?” vraagt Helmke vervolgens, verwijzend naar die activiteiten, het plezier dat ik had in mijn functie als hoofdredacteur van dat businessblad (dat helaas ten onder ging in de beginjaren van de crisis ) én de nieuwe plannen die momenteel borrelen in mijn hoofd en waar ik haar deelgenoot van heb gemaakt. “Ligt jouw kracht niet ook bij het uitwerken en initiëren van creatieve concepten? In het bij elkaar brengen en aansturen van mensen en het vinden van verhalen en de juiste mensen om die verhalen te vertellen?”

Het zijn die, op het eerste gezicht vrij simpele vragen, waar Helmke mijn ogen mee opent. En misschien weet ik de antwoorden erop ook al een tijdje. Want onbewust lijkt het, met de dingen die ik nu doe, steeds meer die kant op te gaan. Maar balanceer ik nog te veel tussen vasthouden aan de koers die ik voor ogen had en de kansen die er nu voor me opdoemen en me dwingen die koers bij te stellen. Ik die, net als vele andere ‘mentees’ in dit programma, vooral gefocust ben op wat niet lukt. Die denkt dat ze alleen maar verder afdwaalt van hetgeen ze voor ogen had. En dan Helmke, die mij er kalm op wijst wel degelijk een rode draad in mijn activiteiten te zien. En me ermee confronteert vooral eens te kijken naar de kansen die er voor mijn neus liggen als gevolg van hetgeen ik in de afgelopen jaren in mijn eigen omgeving heb opgebouwd en wat ik daarmee kan. Want hoe meer ik de laatste tijd probeer mijn heil te zoeken buiten Maastricht en van mezelf vind dat dat ook nodig is, hoe groter en uitdagender de projecten zijn die momenteel uit mijn eigen omgeving op mijn pad lijken te komen.

En zo geeft Helmke me in onze sessies precies die reflectie die ik nodig heb. Die me helpt bewust te worden van de kansen die er liggen en de mogelijkheden die die kansen me kunnen bieden. Maar ook, die me helpt een nieuwe koers te bepalen en die zorgt voor meer balans. Balans tussen die voortdurend kritische kijk op mezelf, de kick om mezelf voortdurend te blijven uitdagen en de kunst om te genieten van de dingen die wel lukken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com