vrouw&media

Nazomerborrel: Bladenhelden 

Hoezo, vallende blaadjes? De gasten op de Vrouw & Media Nazomerborrel staan alle drie aan het hoofd van een ijzersterk merk. We tellen: één die zelf, online, een nieuwe titel opzette, één die zichzelf uitkocht bij een grote uitgeverij, één die al acht jaar aan het roer staat bij het journalistieke geweten van Nederland. Hoe doen ze dat? Hoe ga je om met steeds veeleisender adverteerders, wat doen ze digitaal? Hoe ziet het bladenlandschap er over tien jaar uit? Op 16 september vragen we de drie hoofdredacteuren van toptitels de hemd van het lijf in VondelCS. Wees erbij!

6b8ff200-539f-4ff9-be8a-f0ce7464bafbBarbara Barend lanceerde in 2009 de sportglossy Helden samen met haar vader. Daarvoor was ze vooraanstaand sportjournalist, commentator en presentator, onder meer bij AT5 en RTL. Helden was meteen een succes, maar werd niettemin door uitgeverij Sanoma in de verkoop gezet. De familie Barend kocht de titel uiteindelijk zelf, en geeft Helden sinds 2014 in eigen beheer uit. Barbara is inmiddels dus niet alleen hoofdredacteur, maar ook uitgever.

99cc241d-3be6-4a65-b0a2-e09de3acedceXandra Schutte staat sinds 2008 aan het hoofd van De Groene Amsterdammer; eerder was ze hoofdredacteur van Vrij Nederland en werkte ze bij uitgeverij Meulenhoff. De Groene is onder haar leiding gegroeid in abonnees en lezersaantallen. Bovendien blijft De Groene niet alleen een journalistieke autoriteit, maar weet het blad ook op een slimme manier adverteerders aan te spreken.

fea75bd1-670f-4ae6-9023-814e7a82da05Barbara van Erp werkte jarenlang voor grote titels als Vrij Nederland, de Volkskrant en Libelle, maar begon in 2014 haar eigen ‘Online magazine’ Metowe (‘voor ouders met een leven’). Samen met oud-Libellecollega Femke Sterken bereiken ze met het merk inmiddels 250.000 unieke bezoekers per maand, komen ze in het najaar met een boek en werken ze aan een televisiequiz.

Datum: 16 september 2015

Wat: Vrouw & Media Nazomerborrel Bladenhelden
Waar: Vondel CS, Vondelpark 3, Amsterdam
Aanvang: deuren op vanaf 19.30 uur, het programma start om 20.00 uur
Kosten: 10 euro. Je aanmelding is pas definitief als je 10 euro overmaakt op NL29 INGB 0003 6866 62, tnv Stichting Vrouw & Media, ovv borrel.
Aanmelden: Dat kan hier.
(NB: Zodra je betaalt is je aanmelding definitief, je krijgt hier geen apart bericht van)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com