Mentorenprogramma Miranda

Blog Laila de Miranda: ‘Gedurfd, interessant en provocatief’

miranda-laila-de

Ook dit jaar blogt een aantal deelnemers van het Vrouw & Media Mentorenprogramma over hun ervaringen. Laila de Miranda heeft haar tweede blog geschreven over haar ervaringen als mentee van Fidan Ekiz

Laila de Miranda

Het digitale vel papier op mijn computerscherm is leeg. Op de ritmisch knipperende cursor na dan. Ik zucht. Breng m’n vingers naar het toetsenbord. En zucht weer. Deze handelingen volgen elkaar al een paar uur op en worden enkel onderbroken door het zoveelste bezoek aan mijn Facebook-tijdlijn en prive.nl – dit zijn tenslotte dé momenten dat het er écht toe doet hoe het met Sylvie en Sabia gaat.

Ik sta op het punt de handdoek in de ring te gooien en Fidan te mailen dat dit me echt niet gaat lukken. Want hoe schrijf ik in godsnaam een goed onderbouwd opiniestuk?!

Ik ben nooit haantje de voorste geweest als het gaat om het verkondigen van mijn mening aan vreemden. Niet dat ik geen mening heb, integendeel, maar ik ben nooit zo van de confrontaties geweest en ik vind het ook gewoon best wel eng. Mensen kunnen behoorlijk hard zijn en wat als ik geen duidelijk en zinnig weerwoord heb?

Het voorstel van Fidan om een opinie te schrijven kwam behoorlijk spontaan aan het einde van een van onze afspraken waar we hadden gewerkt aan een pitch. Ik trok mijn jas al aan toen het Confederatievlag-debat in de VS onderwerp van gesprek werd. Ik merkte op dat ik parallellen zag met onze eigen zwartepietdiscussie. “Schrijf er een opinie over. Dat is een goede oefening en als je het ergens gepubliceerd krijgt, is het goed voor je zichtbaarheid.” Mijn eerste reflex was om keihard ‘nee!’ te roepen en dat te staven met meerdere, uiteraard goed onderbouwde argumenten, ahum, excuses. Maar ik doe dit tenslotte om te groeien en om m’n eigen grenzen te verleggen, dus antwoordde ik met een ‘Ga ik doen, ik mail je na het weekend.’ En toen zat ik dus achter mijn computer.

Gelukkig heb ik doorgezet want uiteindelijk lukte het me toch een eerste versie op papier te zetten én naar Fidan te mailen. Het antwoord terug was een document vol met opmerkingen. In. Het. Rood. Maar ook het commentaar dat ze het stuk na de tweede keer lezen ‘gedurfd, interessant en provocatief’ vond. “Dat is juist goed voor een opinie”, zo schreef Fidan bemoedigend. Wel was het duidelijk dat mijn stuk in zijn huidige vorm nog niet sterk genoeg is. De komende dagen bevind ik mij dus wederom voor mijn beeldscherm. Zuchten zal ik hoogstwaarschijnlijk weer heel erg veel doen, en naast alle celebs is er genoeg afleiding op het web te vinden, maar dat opiniestuk, dat gaat er komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com