V&Mentoraat weer van start!

Na twee succesvolle edities in 2014 en 2015, gaat Stichting Vrouw & Media weer van start met een nieuw mentoraatsprogramma: het V&Mentoraat 2016. We hebben 19 vrouwelijke kopstukken uit de journalistiek bereid gevonden hun kennis en kunde met andere ambitieuze vrouwen te delen. Je kunt je het komende half jaar laten begeleiden door mentoren als Jildou van der Bijl (LINDA.), Kysia Hekster (NOS Nieuws), Xandra Schutte (De Groene Amsterdammer), Suzanne Bosman (EenVandaag) en Hiske Versprille (Het Parool).

logo losDit programma is bedoeld voor vrouwen die werkzaam zijn in de journalistiek en die (nog) beter willen worden in hun vak. De mentoren kunnen helpen met uiteenlopende journalistieke vragen. Zo kunnen ervaren radio- en televisiemakers als mentor handige tips en tricks aan beginnende redacteuren over het voorbereiden van goede interviews, en vertelt een hoofdredacteur alles over leidinggeven aan een mentee die sinds kort chef redactie is. Stichting Vrouw & Media wil op deze manier een bijdrage leveren aan de professionele ontwikkeling van vrouwelijke journalisten.

Opzet van het V&Mentoraat 2016-2017

Het traject van het V&Mentoraat ziet er iets anders uit dan de twee voorgaande edities. Naast drie ontmoetingen tussen mentor en mentee, zullen de mentees ook onderling meer kennis en ervaringen gaan uitwisselen en op deze manier hun netwerk vergroten. Het programma begint in oktober met een eerste bijeenkomst waarbij de mentees elkaar leren kennen en vervolgens trappen we een maand later het programma officieel af met een feestelijke kick-off  (16 november 2016) waar ook alle mentoren bij aanwezig zijn. Op Internationale Vrouwendag (8 maart 2017) wordt het V&Mentoraat evenzo feestelijk afgesloten met het uitwisselen van alle ervaringen en de lessons learned.

Lees hier meer over het vernieuwde programma en de aanmeldprocedure!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com