Masterclass Online storytelling

Voor wie?
Alle journalisten die willen (leren) experimenteren met online storytelling

Bij NOS Sport en bij NOS op 3 wordt er constant geëxperimenteerd met nieuwe online-vertelvormen. Voor de NOS is het belangrijk dat het publiek betrokken wordt bij de verhalen; hoe meer comments en shares, hoe beter. Tijdens deze masterclass leggen Nienke de Looff en Arlene Gelderblom uit hoe multimediale producties zoals ‘Het DNA van MDMA’ en ‘Een maand #inMolenbeek’  worden gemaakt. Daarnaast geven Nienke en Arlene voorbeelden van journalistieke producties die zij zelf als inspiratiebron gebruiken. De deelnemers gaan vervolgens zelf aan de slag met het bedenken van een eigen multimediale productie. Waar moet je allemaal rekening mee houden bij het maken van een special? Hoe kun je een verhaal zo brengen dat het viral gaat of veel gedeeld wordt? En hoe bereik je door storytelling een nieuw publiek?

Arlene Gelderblom werkt nu zes jaar bij NOS op 3. Eerst als redacteur en verslaggever voor NOS op 3 (tv) en nu als coördinator en verslaggever bij het verhalenteam voor NOS op 3 (online). Dat team maakt grotere (achtergrond)verhalen voor de website en social media. Ze heeft meegewerkt aan een aantal online projecten, zoals de special Het DNA van MDMA en In Me I Trust, een serie over millennials in Amerika.

Nienke de Looff werkt inmiddels zo’n 8 jaar voor NOS Sport online. Eerst als (beeld)redacteur, toen als samensteller en projectmanager (van oa de speciale evenementensites). Op dit moment ontwikkelt ze de social tak van NOS sport en is ze elke dag bezig met het bedenken en uitwerken van ideeen voor alle digitale platforms

Datum en tijd: zaterdag 22 april, van 13.30-15.30 uur
Locatie: NOS, Mediapark Hilversum
Kosten20 euro (inclusief koffie en thee)
Deelnemers: Minimaal 12, maximaal 20

Koop hier een kaartje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com