30 Oktober: V&M-talkshow ‘De kracht van beeld’

Op woensdag 30 oktober organiseert Vrouw & Media het evenement ‘De kracht van beeld’. We gaan het hebben over het gebruik van beeld bij een verhaal. Tijdens deze avond leer je hoe je anders kan kijken naar beeld. Wat is een goede (nieuws)foto, wat moet je doen én wat juist niet, en hoe zit het eigenlijk met beeldrechten?

Bestel HIER je tickets

Sprekers

Natalia Toret (chef van de fotoredactie van NRC) Natalia geeft een kijkje in de keuken van de beeldredactie bij NRC. Daarnaast zal zij het hebben over de kwetsbaarheid van mensen op beeld. Hoe ga je als redactie daarmee om? Dat zal Natalia bespreken aan de hand van verschillende cases.

Annabel Oosteweeghel (fotograaf/regisseur) Annabel maakt foto’s die een verhaal vertellen. Haar foto’s en films zijn niet mooier dan de werkelijkheid. Ze zijn zo mooi als de werkelijkheid kan zijn. Ze zal vertellen over haar journalistieke projecten. Haar nieuwe project Generation Poor is momenteel te zien in Museum Hilversum.

Charlotte Meindersma (jurist en auteur) Een plaatje zoeken via Google voor je eigen content, een foto van iemand plaatsen op je Instagram. De grenzen van wat wel en niet mag, zijn daarbij niet altijd even duidelijk. Charlotte Meindersma schreef er een boek over: #Contentrecht. Charlotte wordt ook wel ‘de social media-jurist van Nederland’ genoemd. Tijdens de talkshow vertelt ze over de juridische kant van social media, zoals auteursrecht, merkenrecht, portretrecht, privacy en reclamerecht.

Ilvy Njiokiktjien (fotograaf en multimediajournalist) Ilvy heeft in veel delen van de wereld gewerkt, met een focus op Afrika. Haar werk verscheen o.a. in The New York Times, NRC Handelsblad en werd in 2012 tentoongesteld op Visa pour l’Image. Toen Ilvy in 2007 werkte in Zuid-Afrika raakte ze geïntrigeerd door de eerste generatie vrijgeborenen na het einde van de apartheid. Gedurende twaalf jaar heeft ze hen in haar eigen, persoonlijke en intieme stijl geportretteerd. Tijdens de talkshow zal ze over dit project vertellen.

Tijdens de talkshow is er genoeg gelegenheid om vragen te stellen. Daarnaast willen we de avond ook aangrijpen om het nieuwe V&M-seizoen in te leiden. Dus blijf daarna vooral even hangen bij de borrel!