Talkshow: Macht en misbruik: hoe zorgen we voor een veilige werkcultuur?

De onthullingen in het BNN/VARA-programma BOOS! over The Voice sloegen in als een bom en zijn een pijnlijke bevestiging: een veilige werkcultuur is tot op de dag van vandaag geen vanzelfsprekendheid. Vrouw en Media zet zich in voor gelijke kansen en rechten voor vrouwen. Een veilige werkomgeving is daarbij essentieel. We voelen ons dan ook geroepen om een thema-avond te organiseren over seksueel overschrijdend gedrag, machtsmisbruik en een veilige werkomgeving. Dat doen we op woensdag 6 april in MidWest (Cabralstraat 1 in Amsterdam) om 20:00 uur onder de titel “Macht en misbruik: hoe zorgen we voor een veilige werkcultuur?”

Het ontvangen van een dickpic van je baas kan niet, maar waar ligt de grens? Een veilige werkcultuur is een taak van ons allemaal, maar hoe creëer je die? We willen met elkaar handvaten en ervaringen uitwisselen. Hoe wapen je je tegen machtige mannen met verkeerde intenties en wat is er te doen tegen de macho-vergadercultuur? 

Met Anouk Turkenburg (chef FD Persoonlijk), Esma Linnemann (coördinator Volkskrant Magazine), Roos Moggré (presentator EenVandaag) en Nynke Nijman (psycholoog en seksuoloog). Milen van Boldrik zal ook aanwezig zijn om namens de NVJ te vertellen wat onze vakbond doet aan dit probleem. 

Om een veilige omgeving te waarborgen, zullen we niet twitteren of de avond streamen.Na afloop is er natuurlijk een borrel, met de traditionele bitterballen. De deuren gaan om 19.30 uur open, het officiële gedeelte duurt tot ongeveer 22:00 uur.We hopen je woensdag 6 april te zien! 
Datum: woensdag 6 april
Locatie: MidWest, Cabralstraat 1 in Amsterdam
Tijd: 20.00 uur, inloop vanaf 19:30
Kosten: €12,- p.p. (inclusief drankje)