Talkshow: Oorlogsverslaggeving – één jaar oorlog

De oorlog in Oekraïne doet ons opnieuw beseffen hoe belangrijk verslaggeving vanuit conflictgebied is, maar gemakkelijk is het voor journalisten niet. Wat is waar? Welke keuzes over veiligheid maak je?

Op woensdag 5 april organiseert Vrouw&Media een avond over oorlogsverslaggeving. Is verslag doen van oorlog als vrouw moeilijker dan als man? Of kom je misschien gemakkelijker dichtbij bronnen? Drie (oud)-correspondenten komen vertellen over hun ervaringen.

Ana van Es was tot 2021 correspondent voor de Volkskrant in het Midden-Oosten. Als één van de weinige westerse verslaggevers maakte zij reportages in Jemen. Emilie van Outeren is correspondent voor NRC in Midden-Europa. De dag dat Rusland Oekraïne binnenviel was zij in Kyiv. Eén van de verhalen die zij later schreef was een interview met presidentsvrouw Olena Zelenska. Natalie Righton deed jarenlang verslag van de oorlog in Afghanistan voor de Volkskrant. Zij reisde daarvoor drie jaar deels unembedded door het gebied. Ze ontving de Tegel voor haar werk over de Nederlandse politietrainingsmissie.

Onder leiding van journalist bij Het Financieele Dagblad Hella Hueck vertellen Ana, Natalie en Emilie hun verhalen en beantwoorden zij jullie vragen.

Waar: Het Groene Paleis. Rokin 65 te Amsterdam
Wanneer: Woensdag 5 april 2023
Inloop: 19.30 uur.
Start: 20:00 uur.
Kosten: €15

Na afloop drinken we samen nog wat (op eigen kosten).