Mentor 2015: Clementine van Wijngaarden

wijngaardenclementineFunctie: filmredacteur VARAgids en freelancejournalist

Geboortejaar: 1970

Woonplaats: Amsterdam

Interviewen is eigenlijk ook gewoon een vak. Of toch op z’n minst een specialisme. En daar heeft Clementine van Wijngaarden zich bijna helemaal op toegelegd. Binnen dat specialisme heeft ze ook nog een niche: films. Moet er een acteur, actrice of regisseur geïnterviewd worden, dan stuurt de VARAgids Clementine erop af.

Dat sluit ook helemaal aan bij haar achtergrond: naast journalistiek studeerde ze film- en theaterwetenschappen en verdiepte ze zich in film. Maar Clementine draait haar hand ook niet om voor reportages, essays en columns, die ze op freelancebasis schrijft voor bijvoorbeeld Flow en de Volkskrant. Maar vraag haar niet om een hard nieuwsbericht: “Ik ben totaal geen nieuwsjager, meer een observator en eerder een langeafstandsloper dan een sprinter.”

Toen Clementine begon, had ze graag zelf een mentor gehad. Niet dat haar stagebegeleiders niet behulpzaam waren, maar het was fijn geweest om iemand te hebben waaraan ze ook vragen kon stellen over ‘het ambacht’ schrijven. Die rol hoopt ze nu voor een mentee te vervullen: een mentor bij wie ze terechtkan met vragen over het schrijven én inzicht in de geheimen van Het Grote Interview.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com