Eefje Rammeloo

Eefje Rammeloo werkt sinds 2014 als correspondent vanuit Shanghai voor een heel scala internationale media. Daarvoor was ze freelance journalist voor onder andere FD, Knack, Trouw, Groene Amsterdammer en HP/deTijd. In 2017 kwam haar boek Het Geluk van de Chinezen uit – een compilatie van haar schrijven uit dit land. Eefje benadrukt dat correspondent zijn niet alleen een hobby is (leuk! reizen!), het is een beroep waarin je iets wezenlijks wilt toevoegen aan al het gekakel in de wereld. En, daar komt ie: “Het is het gaafste beroep ter wereld. Sommige clichés zijn gewoon waar”.

Eefje

  • weet veel van verhalen maken in het buitenland en kan zowel goed schrijven (Groene Amsterdammer, Persdienst, NRC, e.v.a.) als radiomaken (VPRO Bureau Buitenland).
  • kan helpen bij het bedenken van invalshoeken, waar en hoe te pitchen, algehele organisatie van een reis of een verblijf in het buitenland.
  • Is als mentor motiverend en inspirerend. Het is een pittige job, correspondent zijn, dus je moet er volledig voor gaan – inhoudelijk, fysiek, financieel, professioneel…
  • verwacht van haar mentee volledige inzet.