Eva Cleven

Eva Cleven (1986) groeide al dansend en zingend op, leerde dubbele pirouettes op de dansacademie en studeerde muziekwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

De liefde voor radio kwam tijdens haar stage bij Radio 6. Ze verzamelt vinyl sinds ze dertien is en het enige dat nog enthousiaster is dan Eva zelf, is haar haar.

Eva is sinds 2015 DJ bij radiostation FunX. Hier presenteert ze de middagshow ‘FunX Fresh’. Daarnaast heeft ze ook haar radioshow ‘Club Cleven’ bij NPO 3FM. Voor de NTR presenteert Eva het educatieve jeugdprogramma ‘Het Klokhuis’ dat iedere werkdag wordt uitgezonden op NPO3. Daarnaast presenteerde zij NTR-programma ‘Bodem in Zicht’, waarin ze de herkomst van onze belangrijkste grondstoffen onderzocht.

Eva won in 2016 de ‘Philip Bloemendal’ prijs voor aanstormend journalistiek presentatietalent en in 2017 de ‘Marconi Award’ voor ‘Aanstormend Talent’. In 2018 was Eva te zien in het programma ‘It Takes 2’ waar zij een finaleplek heeft behaald. Later nam ze deel aan de programma’s ‘Kroongetuige’ en ‘Expeditie Robinson (ook bij Expeditie haalde zij een finaleplek).