Het Bestuur

Agnes de Goede – Duo Voorzitter
Agnes werkt sinds 2014 als  redacteur bij het RTL Nieuws, op de Haagse politieke-redactie.  Daarvoor zat ze bij Editie NL en het Brabants Dagblad. Of ze nu voor de krant, tv of het internet werkt maakt haar niet zoveel uit. Zolang ze maar mooie verhalen kan maken over indrukwekkende gebeurtenissen of mooie verwonderingen.

Anneloes Mullink – Duo Voorzitter
Anneloes is verslaggever en presentator bij Hart van Nederland, op SBS6. Haar loopbaan startte zij bij de stadszender van Amsterdam AT5. Ooit begonnen als een stagiair, waarna opgeleid tot presentator. Het vertellen van de verhalen van ‘gewone mensen’ is wat zij het liefst doet. Binnen Vrouw & Media is zij samen met Agnes voorzitter.

Kwennie Cheng – Penningmeester
Kwennie is jarenlang redactioneel illustrator geweest voor o.a. NRC, Trouw en VPRO. Na een aantal jaren werkzaam geweest te zijn als vormgever bij NOSop3 en NOS jeugd, werkt ze nu weer als freelancer. Bij Vrouw&Media is ze verantwoordelijk voor de financiën.

Orla McDonald
Orla is verslaggever bij Het Finanicieele Dagblad en zet zich voor Vrouw & Media vooral in voor de organisatie van evenementen. Zo was ze bijvoorbeeld al verantwoordelijk voor de fantastische organisatie van het jubileumfeest!

Anne-Marije Vendeville
Anne-Marije is artdirector bij NRC Handelsblad en NRCNext. Dagelijks begeleidt zij een team van vormgevers, fotoredacteuren en infographicmakers. Naast papier denkt zij na over online vraagstukken op de redactie. Anne-Marije vindt het belangrijk dat mensen vanuit verschillende disciplines (zoals tekst, foto, vorm, video) goed met elkaar samenwerken. Binnen NRC zet zij zich daarvoor in. Bij Vrouw&Media is zij verantwoordelijk voor het Mentorenprogramma en het programmeren van events.

Caroline Spijkers
Caroline Spijkers is journalist bij het programma Goedemorgen Nederland op NPO1 waar ze de ene dag het laatste nieuws verzamelt en de andere week het land afreist als verslaggever. Daarvoor liep ze stage bij de stadsomroep AT5 en werkte zij een aantal jaar op de redactie van de NOS. Binnen Vrouw&Media zal ze zich vanaf nu ook op het jaarlijkse mentorenprogramma storten.

Mapke de Boer
Mapke de Boer is televisiemaker. Momenteel zoekt en maakt ze mooie verhalen voor 3 op Reis in landen als Oezbekistan en Bhutan. De Wereld Draait Door, Goedemorgen Nederland en De Slimste Mens zijn een greep uit het lange lijstje van programma’s waarvoor Mapke werkzaam was. Voor Vrouw&Media is ze verantwoordelijk voor het organiseren van events.

Marthe Damman
Marthe werkt sinds 2015 voor het RTL Nieuws, begonnen als freelance redacteur en inmiddels als eindredacteur online. Ze brengt graag structuur aan in de chaos van het nieuws. Eerder werkte ze voor dagblad De Gelderlander, Omroep Gelderland en AT5.
Omdat de wereld zoveel groter is dan de redactie van RTL Nieuws speelt ze graag een rol in het bestuur van Vrouw & Media. Om onder meer bijeenkomsten te organiseren over ons mooie vak en ze is een drijvende kracht achter het mentorenprogramma.

Devi Boerema
Devi heeft lang als correspondent in India gewerkt voor verschillende nationale en internationale media. Zo schreef ze artikelen voor De Persdienst maakte ze radio voor programma’s als Bureau Buitenland en Het Oog Op Morgen. Sinds een paar jaar werkt ze als buitenlandredacteur voor de NOS.