Janine Abbring

Janine AbbringJanine Abbring is een veelzijdig programmamaker en presentator. Begonnen als verslaggever bij de regionale omroep werd ze o.a. Jakhals bij DWDD en werkte ze jarenlang als itemregisseur voor uiteenlopende programma’s en omroepen, van – pak ‘m beet – de EO tot SBS6. Ook was ze jarenlang de stem en het gezicht van het radio- en televisieprogramma Vroege Vogels.

Momenteel is ze eindredacteur van het satirische programma Zondag met Lubach. Daarnaast presenteert ze ook volgend jaar Zomergasten. Dit jaar viel ze dik in de prijzen. Ze won voor Zondag met Lubach de Televizierring en de Nipkowschijf. Voor haar interview met Eberhard van der Laan won ze de Sonja Barend Award.

Janine

  • weet veel van omroepstructuren en de werkwijze van diverse productiebedrijven, verslaggeving en montage, radio- en televisiepresentatie, voice-overs, muziekgebruik in items, interviewen en eindredactie voor televisieprogramma’s.  
  • kan je helpen bij het maken van keuzes maken in je carrière, een netwerk opbouwen, hoe je het beste een idee kunt pitchen (en bij wie), hoe je als eindredacteur een programma samenstelt.
  • is ben als mentor kritisch en recht door zee, praktisch en zeker niet zweverig.
  • hoopt een bevlogen en veelzijdige tv- of radiomaker te kunnen helpen bij het vormgeven van haar ideeën, of ze daar nou uiteindelijk zelf het gezicht van is of niet. Wil je alleen beter leren interviewen, dan is Janine niet de juiste mentor.