Jossine Modderman

Jossine Modderman was altijd al een beetje tegendraads. Ging stagelopen bij Nieuwe Revu toen het bon ton was dat te doen bij Haagsche Post of Vrij Nederland. Als journalist interviewde ze Nelson Mandela, Freddy Heineken en niet te vergeten George Michael, voordat ze chef nieuws bij Revu werd en daarmee zette ze haar eerste stappen als leidinggevende. Hierna volgden: chef reportage bij Margriet (over tegendraads gesproken, geen goede match :); bedenker en hoofdredacteur van iLife (veel te prematuur bedacht en daardoor ook te vroeg gestorven magazine over Internet & Mensen dat ook bijna mij mijn leven kostte – zo leuk en intensief is het een ‘eigen’ magazine te maken); redactioneel projectleider Tijdschriften Online (de eerste tijdschriften websites waarbij we alles heerlijk verkeerd deden); adjunct-hoofdredacteur VIVA (‘geweldige tijd waar ik mijn eerste cross-overs naar digitaal uitgeven maakte’); adjunct-hoofdredacteur Veronica Magazine (‘superinteressant door ontwikkeling van nieuwe redactionele digitale concepten’) en nu, bijna vijf jaar, hoofdredacteur van LINDAnieuws en LINDA.tv (‘100% digitaal uitgeven, als een vis in het water’).

Jossine:

  • Is volgens haar baas, creatief directeur van MfM Jildou van der Bijl, ‘Heel creatief, maar ook strategisch en weet heel veel van online uitgeven. Is ontzettend nieuwsgierig en staat open voor allerlei innovaties.’
  • Als mentor helpt Jossine heel graag (jonge) mensen die een passie hebben, of het nu voor journalistiek is, of voor online uitgeven, of voor een strategie bedenken.
  • Als mentee moet je niet verwachten dat Jossine je huiswerk geeft en aankomt met Excelsheets en Powerponts. Ze is wel een kritische sparringpartner en iemand die je eindeloos kunt breinpicken.
  • Van een mentee verwacht ze: enig idee van wat je wilt, nieuwsgierigheid, ijver en natuurlijk: passie. Als je dan ook nog creativiteit en humor hebt, klikt het vast.