Karin Sitalsing

Karin Sitalsing begon in 2009 voor zichzelf als freelance journalist, met als standplaats Groningen. Daarvoor werkte ze voor de Volkskrant als correspondent Noord-Nederland. Als zelfstandige schrijft ze onder meer voor Vrij Nederland en Panorama, doet ze soms bureauredactie voor RTV Noord en werkte ze incidenteel voor onder meer het Volkskrant Magazine, Elsevier, Flow, Flair en Margriet, veelal met een focus op verhalen uit de regio. Sinds oktober 2014 is ze (freelance) correspondent Noord-Nederland voor Trouw, en o ja: ze schrijft af en toe een boek. Hiernaast doet ze soms commerciële schrijfopdrachten en geeft ze les aan de Schrijversvakschool.

Karin: 

  • Weet veel van verhalende journalistiek en het maken van lange reportages, profileert zichzelf nadrukkelijk als noorderling en kan jou alles vertellen over hoe het werk oplevert als je je onderscheidt van de massa en heeft veel ervaring met gevoelige onderwerpen en kwetsbare interviewees
  • Kan je helpen met hoe je een netwerk opbouwt en onderhoudt, hoe je verhalen ‘uit de regio’ zo kunt presenteren dat een landelijk medium ze interessant vindt, hoe je uit één onderwerp meer verhalen kunt maken voor verschillende opdrachtgevers en hoe je mooie opdrachten binnensleept via sociale media.
  • Vindt de journalistiek ook na twintig jaar nog steeds het mooiste vak ooit.