Katinka Baehr

Katinka Baehr (1969) maakt, ontwikkelt en produceert radioprogramma’s en podcasts, vooral voor NPO Radio 1. Ze won verschillende nationale en internationale prijzen, onder andere voor de documentaireseries Plots en 1Minuut. 

Naast haar werk voor de publieke omroep maakt Katinka ook audioverhalen voor musea. Zo zijn de audioverhalen in de vaste tentoonstelling van het Tropenmuseum door haar gemaakt.

Katinka geeft regelmatig les, zowel aan freelancers als aan studenten van de UvA, de RUG en Fontys Hogeschool voor Journalistiek.

Katinka Baehr is eigenlijk politicoloog. Deze studie aan de Universiteit van Amsterdam combineerde ze met Culturele Studies en Italiaans aan diezelfde universiteit. Daarnaast studeerde ze geschiedenis aan het Queen Mary College in Londen.

Katinka…

  • weet veel van verhalende podcasts en radioprogramma’s
  • kan je helpen bij alles wat te maken heeft met het maken van een podcast of radioprogramma. Wat is een goed onderwerp? Hoe maak je een programma waar mensen naar willen luisteren? Hoe interview je voor audio? Waar let je op bij de montage?
  • is als mentor gedreven en enthousiast en stelt hoge eisen
  • verwacht van haar mentee eenzelfde inzet