Loes Reijmer

Sinds 2010 werkt Loes Reijmer bij de Volkskrant. Ze heeft de luxe dat ze vrijwel overal over mag schrijven, maar er zijn wel constanten. Zo probeert ze slimme dingen te zeggen over onderwerpen die vaak oppervlakkig worden gevonden, zoals online cultuur en tv-programma’s. Zowel in professionele als persoonlijke zin heeft ze een gezonde obsessie voor thema’s als feminisme, seksisme en de representatie van vrouwen. En dat alles komt meestal samen in de rubriek Nieuw Venster, elke zaterdag in het katern Zaterdag. In mei was ze een van de initiatiefnemers van het manifest tegen GeenStijl.

Loes

  • weet veel van online cultuur, online shaming, feminisme, seksisme, media. Ze studeerde geschiedenis, politicologie en journalistiek.
  • kan je leren om jezelf te laten zien in je werk, want ze is geen liefhebber van ‘he said/she said’-journalistiek, waarbij twee kanten aan het woord worden gelaten en de lezer het zelf maar moet uitzoeken. Loes coördineerde anderhalf jaar lang het zaterdag katern Vonk. Ze begeleidt graag andermans stukken en ziet snel wat beter kan.
  • is als mentor enthousiast en open over haar eigen aanpak en twijfels.
  • verwacht van haar mentee: enthousiasme natuurlijk, maar ze hoopt ook veel van jou te leren.