Maite Vermeulen

Maite Vermeulen is correspondent Conflict & Ontwikkeling bij De Correspondent. Ze werkt sinds het eerste uur bij De Correspondent, en heeft de afgelopen vier jaar de ontwikkeling van dit nieuwe journalistieke platform van dichtbij meegemaakt. Voordat ze bij De Correspondent in dienst kwam, werkte ze bij nrc.next. Ze studeerde Conflict, Security & Development aan King’s College Londen en Liberal Arts & Sciences aan University College Utrecht. De focus van haar werk ligt op internationale betrekkingen, conflicten en (de toekomst van) ontwikkelingshulp. Ze hoopt met haar werk de verhalen van arme landen, die ver van ons bed zijn, dichtbij te halen. Daarvoor reist ze ook veel. In 2015 won ze de publieksprijs van De Tegel voor haar project over noodhulp.

Maite  

  • weet veel van buitenlandjournalistiek, ontwikkelingssamenwerking, Afrika, internationale betrekkingen, online journalistiek.
  • kan je helpen bij verhalen van ver weg dichtbij halen, de juiste vragen stellen om buitenlandverhalen relevant te maken voor een Nederlands publiek, het plannen van journalistieke reizen naar het buitenland, werken in onveilige gebieden, betrokken schrijven, schrijven voor online.
  • is als mentor bevlogen en gezellig.
  • verwacht van haar mentee idealisme, grote betrokkenheid bij verhalen, ambitie om in het buitenland als journalist te werken.