Margriet Brandsma

brandsmamargriet

Functie: Zelfstandig journalist en auteur

Geboortejaar: 1957

Woonplaats: Amsterdam

Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of Margriet Brandsma doet het (of kan het). Dat is ook niet zo vreemd als je weet dat ze van kind af aan al bezig was met woord, beeld en geluid. Dagbladen, tv, radio: Margriet draait er haar hand niet voor om. Al kennen we haar vooral van tv: als verslaggever in Den Haag of correspondent in Duitsland voor de NOS, een functie die ze jaren vervulde. Inmiddels is Margriet zelfstandig journalist.

Ze filmt reportages voor actualiteitenrubrieken en voor congressen, maakt bedrijfsfilms, schrijft non-fictieboeken (die meestal als thema iets Duits hebben – je kunt de correspondent wel uit het land halen, maar het land niet uit de correspondent) en traint mensen die het moeilijk vinden om voor een publiek te spreken, maar dat tóch voor hun werk moeten doen.

In die hoedanigheid steekt de coach Margriet al de kop op, maar dat is nog niet alles: want Margriet wil wat zij geleerd heeft en de ervaring die ze heeft opgedaan graag delen met jonge(re) collega’s. Ze deed dat afgelopen jaar al met veel succes. Ze hielp toen maar liefst twee mentees op weg in hun (nieuwe) carrière. “Daar zet ik mijn ervaring en ideeën graag voor in.” Alle drie blogten ze over die periode: zie hier en hier, en hier de blogs van Margriet zelf.

Een mentee-in-spe moet dan wel een duidelijk doel voor ogen hebben en het liefst ook een idee hebben welke rol Margriet daarin kan spelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com