Marleen de Rooy

Marleen de Rooy is politiek verslaggever voor de NOS in Den Haag. Ze is vaak te horen op NPORadio 1 en maakt verhalen voor de journaals. Marleen is gek op alles wat met geld te maken heeft: en volgt daarom nauwlettend de ministeries van financiën en sociale zaken. Echt blij is Marleen als ze een goede scoop te pakken heeft. Ze spit dan ook graag door allemaal documenten en praat met ‘Jan en alleman’. Maar ze staat ook net zo goed uren te wachten bij een deur om politici op te wachten met haar witte NOS microfoon.


Marleen: 

  • weet veel van politieke verslaggeving en financiën. Vanuit Den Haag volgt ze de departementen die gaan over dingen als dividendbelasting, btw-verhoging en pensioenen. Klinkt saai, maar is juist heel erg spannend. Daarnaast interviewt ze dagelijks politici over allemaal verschillende onderwerpen, ook als ze daar geen zin in hebben 🙂
  • kan je helpen bij de zoektocht naar nieuws: wat is een goed nieuwsverhaal? Waarom? Hoe kom ik eraan? En kan je helpen met het verbeteren van je interviewvaardigheden.
  • is als mentor eerlijk, enthousiast en concreet
  • verwacht van haar mentee dat ze bevlogen en enthousiast is. En dat ze ideeën heeft en niet bang is om moeilijke vragen te stellen.