Marlies Hartendorf

‘You win the morning, you win the day’, is een belangrijke regel in het radiolandschap, want als je luisteraars in de ochtend weet te raken, blijven ze vaak luisteren. Eindredacteur Marlies Hartendorf doet er alles aan om die regel waarheid te maken bij Qmusic. Zij is daar verantwoordelijk voor de ochtendshow van Mattie & Marieke, het belangrijkste programma van de radiozender. Als leidinggevende stuurt zij dagelijks het content-team (on air, video en social) en de on air-karakters aan. Van nieuwe concepten bedenken, uitwerken en bijschaven krijgt zij veel energie. ‘Kabbelen’ is haar allergie. Ze bemoeit zich graag overal mee en laat dat nou net de bedoeling zijn van haar functie. Ze is immers strategisch, conceptueel en creatief verantwoordelijk.

Jong talent en startende creatieven werken graag in haar team, want ze krijgen veel verantwoordelijkheden. Maar de lat ligt ook hoog. Marlies is kritisch en het kan altijd beter. Als coach is ze direct, betrokken en persoonlijk. Ze zorgt goed voor haar teamleden, laat ze groeien en haalt kwaliteiten naar boven. Dat zorgende is terug te vinden op heel haar CV: voor haar overstap naar de radio werkte ze in de hulpverlening met uiteenlopende doelgroepen.

Dan haar loopbaan in een notendop: in 2005 begon ze bij Gerard Ekdom op 3FM als producer, waarna ze bij verschillende programma’s en zenders (o.a. Radio2, 3FM, Radio 5) als redacteur, producer en regisseur werkte. In 2010 werkte Marlies als projectmanager mee aan de eerste editie van het Top 2000 Café in Beeld en Geluid. In 2012 begon ze samen met Mattie Valk en Wietze de Jager aan een nieuw avontuur: de nieuwe ochtendshow maken bij Qmusic. Dit werd onder haar leiding een succes en record na record werd gevestigd voor het radiostation. Na vijf jaar hield deze ochtendshow op te bestaan en nu werkt ze samen met Mattie Valk en Marieke Elsinga.

Marlies…

  • weet veel van radio, programma’s maken (bedenken van format, lanceren & groei), crossmediaal werken en branded content. Werken met creatieven in een team en coachen van (jong) talent.
  • kan je helpen met het pitchen van ideeën, uitwerken van concepten of formats, advies geven over werken met eigenwijze creatieve teamleden, en je persoonlijke ontwikkeling als maker.
  • is als mentor direct, enthousiast, kritisch en betrokken
  • verwacht van haar mentee voorbereiding, ambitie, enthousiasme