Masterclasses

Speciaal voor ons jubileum bieden wij vier verschillende masterclasses aan rondom de thema’s freelancen, diversiteitleidinggeven en innovatie, die je voor een feestelijk tarief kunt bijwonen. Na afloop van je masterclass heb je genoeg tijd om af te reizen naar VondelCS voor de talkshow en borrel.


Masterclass leer van onze fouten 
In samenwerking met de FreeLancers Associatie (FLA)
In welke valkuilen kun je als beginnend freelance journalist beter niet trappen? En hoe moet het dan wél? Schrijvende freelancers Katja Keuchenius en Petra Wolthuis kennen het klappen van de zweep inmiddels en putten uit hun eigen ervaringen.
22 april, 13.30 – 16.30 uur / meer info


Masterclass Online storytelling
In samenwerking met de NOS
Hoe kan je een verhaal zo brengen dat het viral gaat en hoe pakt de NOS dit aan? Onder leiding van Nienke de Looff (NOS Sport) en Arlene Gelderblom (NOS op 3) gaan we zelf aan de slag met het bedenken van een eigen multimediale productie.
22 april, 13.30-15.30 uur / meer info

Masterclass Beperkt Zicht – de rol van mediamakers in beeldvorming
In samenwerking met WOMEN Inc.
Wil jij als maker meer diversiteit in de media, maar weet je niet waar te beginnen? Of ben jij de roeper in de woestijn die veel weerstand tegenkomt? Ontdek hoe jij een inclusieve maker kunt zijn onder leiding van Elze Ghijsen en Berna Toprak.
22 april 15:30 – 17:15 uur / meer info


Masterclass Leidinggeven in de Media
In samenwerking met 227 Media en de Volkskrant
Tijdens deze masterclass laat Stef Löhr (partner bij 227 Media, Executive Search en Recruitment in de Media) zien op welke manier je grip kan grijpen op het verloop van je eigen carrière door de juiste keuzes te maken op het juiste moment. Corine de Vries heeft als correspondent, chef en adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant een lange journalistieke én leidinggevende loopbaan op haar naam staan. Zij zal tijdens deze masterclass uit de doeken doen hoe zij binnen de Volkskrant is doorgegroeid naar een plek in de hoofdredactie en haar ervaringen uit de praktijk met je delen.
22 april 13.30-15.30 uur / meer info