Mensje Melchior

Mensje Melchior werkt alweer tien jaar als freelance journalist en eindredacteur; daarvoor werkte ze bij de gratis krant DAG en bij het vakblad Medisch Contact. Ze werkt (en werkte) voor Psychologie Magazine, de Volkskrant, Libelle, RTL Nieuws online, Viva, Opzij, Elsevier Juist en nog veel meer. Ook heeft ze een column op RadarTV.nl . Ze schrijft vaak over gezondheid, wetenschap en psychologie, maar ook over andere onderwerpen. Mensje geeft workshops ideeën bedenken en verkopen aan freelance journalisten en fotografen en begeleidde meerdere mentees.

 

Mensje

  • weet veel van hoe je het freelancersbestaan leuk en zinnig kunt maken, en het zo kunt vormgeven dat je er ook nog een goede boterham mee verdient.
  • kan je helpen met nadenken over welke kant je op wilt als freelancer (over je specialisatie, welke opdrachtgevers je wilt binnenslepen en hoe je jezelf in de markt wilt zetten). Ze helpt je jouw sterke kanten te ontdekken, ideeën scherp te krijgen en bij redacties binnen te komen.
  • is als mentor enthousiasmerend en direct.
  • verwacht van haar mentee dat ze echt betrokken is om haar freelancerpraktijk naar een hoger plan te brengen – en daar ook het nodige werk voor wil verzetten.