Mensje Melchior

Mensje Melchior werkt als freelancer voor verschillende media: de Volkskrant, FD Persoonlijk, Psychologie Magazine, Libelle en nog veel meer. Ze heeft een column op de site van Radar TV. Vorig jaar deed ze de restyling van het Weekend Magazine van RTL Nieuws, en stuurde ze daar een deel van de online redactie aan. Ook heeft ze veel eindredactie gedaan, onder andere voor Opzij. Mensje weet goed welke onderwerpen je het beste bij welke media kunt pitchen,en hoe je redacties ervan overtuigt dat ze met jou in zee moeten gaan.

Mensje

  • weet veel van pitchen, ideeën bedenken voor artikelen en journalistieke projecten, multimediaal werken en eindredactie.
  • kan je helpen bij het vormgeven van je freelance praktijk: wat zijn je mogelijkheden, waar ben je goed in? Ze kan ook helpen dromen over wat je écht wilt en je helpen nadenken over welke stappen je kunt zetten om dat waar te maken
  • is als mentor enthousiasmerend en inspirerend (al griezelt ze van het woord). Ze helpt je om je eigen mogelijkheden te ontdekken en het lef te krijgen om moeilijke stappen te nemen (dat varieert van: motiveren om die ene redactie nou toch echt eens te benaderen met een goed plan, tot: iets opgeven wat echt niet werkt).
  • ze verwacht van haar mentee dat zij zich tijdens het mentorenprogramma met enthousiasme inzet en aan de slag gaat met haar plannen. En dat ze wel al een beetje weet wat ze wil in het journalistieke leven: of die plannen nou verder weg liggen of al wat dichterbij.
Create a website or blog at WordPress.com