Carla Joosten

Carla JoostenSinds 2008 ben ik voor Elsevier EU-correspondent in Brussel. Een functie die ik lang ambieerde, omdat ik het politieke machtscentrum van Europa graag wilde leren kennen en erover wilde berichten.

Daarvoor had ik vele jaren gewerkt op het Binnenhof. Eerst op de Haagse redactie van regionale dagbladen en daarna als politiek redacteur van tv-programma Buitenhof, waar ik het onderhandelingsspel leerde kennen tussen media en politici. Vanaf 2000 versloeg ik voor Elsevier de politiek en het Koninklijk Huis.

Kennis van de Europese Unie is voor alle journalisten onontbeerlijk, vooral als ze over Haagse politiek berichten. Een groot deel van de wetgeving vindt immers zijn oorsprong in Brussel. De eurocrisis heeft blootgelegd hoezeer ons lot verbonden is met dat van de andere landen in de Unie. Niet voor niets richt ook het parlement, dat decennialang amper was geïnteresseerd, zijn blik nu indringend op Brussel om tijdig invloed uit te oefenen.

De Europese Unie, Brussel en de Haagse connectie vormen een rijke bron voor berichtgeving. Misschien ligt er zelfs wel een markt braak. Belangstellenden voor dit specifieke terrein van de journalistiek, waar het nationale en het internationale samen komen, maak ik graag wegwijs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com