Helmke van Geel

HelmkevanGeelNa mijn opleiding aan de Frederik Muller Academie (HBO Boekhandel en Uitgeverij) ben ik (‘dankzij’ de crisis en het gebrek aan banen begin jaren tachtig) niet het boekenvak, maar de veel dynamischer tijdschriftenwereld ingerold. Al doende leerde ik het vak van bladenmaker, een ambacht, maar ook een kunst en de ontwikkeling van een talent. Het verleiden met tekst en beeld. Het vinden van de beste combinatie van die twee. Magische elementen die te kneden zijn tot méér dan het overbrengen van een boodschap: het is de kunst om een snaar te raken.

Na meer dan twintig jaren meedraaien op redacties van grote vrouwenbladen als Libelle, Ouders van Nu, Marie Claire en Viva, besloot ik in 2005 uit het grote bedrijf VNU/Sanoma te stappen om mijn eigen business te starten: Moving Magazines. Sindsdien ben ik op tientallen redacties – van Fancy tot Vogue – ingesprongen als interim chef of (adjunct-)hoofdredacteur.

Altijd in een centrale, coördinerende rol. Een plek waar overzicht is, kijk op de organisatie en op de inhoud/impact van het blad. Waar gestuurd kan worden op sterke en zwakkere punten, waar mensen op weg kunnen worden geholpen en de koers van het medium duidelijker kan worden gemaakt. Dat zijn dus ook de punten waar ik anderen kan coachen. Waarbij het in de toekomst steeds vaker ook over andere ‘inspiratiedragers’ dan papier zal gaan, maar dat hoeft in de praktijk niet heel veel verschil uit te maken.

Create a website or blog at WordPress.com