Margo Smit

Margo SmitIn 1989 ben ik begonnen als journalist en heb in het vak al veel redacties gezien (van RTL Nieuws tot KRO Reporter) en functies gehad (van bureauredacteur tot nu al weer vier jaar directeur van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten VVOJ, docent journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen en freelancer). Ook zat ik in diverse (internationale) vakjury’s (M.J. Brusseprijs, Daniel Pearl Award, Global Shining Light Award). Mijn vakliefde is het journalistieke onderzoek, mijn favoriete medium televisie.

De afgelopen jaren heb ik me ingezet voor het verbeteren van omstandigheden voor (onderzoeks)journalisten, het overbrengen van journalistieke technieken aan startende en ervaren collega’s en het beschrijven van de staat van onderzoeksjournalistiek in de landen van de Europese Unie. Ik heb leren fondsenwerven, werken met vrijwilligers en veeleisende vakgenoten, budgetteren en ondernemen: kennis en kunde die ik graag deel met talentvolle collega’s. Ook omdat ik daar zelf weer veel van leer.

Wie zoekt naar een sparringpartner om een onderzoek van de grond te tillen, haar werkwijze wil structureren of fondsen en donoren wil overtuigen geld te steken in broodnodig journalistiek werk, vindt mij aan haar zijde.

Create a website or blog at WordPress.com