Marieke ’t Hart

MarieketHartAls klein meisje droomde ik er al van om journalist te worden en ik kon mijn geluk dan ook niet op toen ik op mijn veertiende de kans kreeg om een maandelijkse rubriek (‘De Meidenpagina’s’) in Opzij te krijgen. Daarna heb ik bij heel veel verschillende bladen gewerkt. Ik ben begonnen als redacteur bij het scholierenblad Pauze en ben daarna overgestapt naar Viva. Vervolgens heb ik bij Margriet gewerkt als redacteur en chef reportage en tien jaar geleden ben ik hoofdredacteur geworden van het maandblad Kinderen.

Vanaf 2007 werk ik bij de Telegraaf als hoofdredacteur van VROUW Magazine, de wekelijkse bijlage bij de krant. Sinds januari van dit jaar ben ik algemeen hoofdredacteur van het merk VROUW, dus ook van de krantenpagina VROUW, de glossy editie en de website www.vrouw.nl. Ik heb dus behoorlijk veel ervaring in bladen maken, maar ook hoe je een bladformule kunt omzetten naar online content, sociale media en het organiseren van events voor de doelgroep. Tevens heb ik dus zowel ervaring met het werken op de redactie van een tijdschrift als op de redactie van een krant.

Heb of wil je een leidinggevende functie in de journalistiek, dan kan ik je helpen om je ambitie te verwezenlijken en met je mee te denken over het uitbouwen van je merk. En ik bied een luisterend oor als je advies nodig hebt over personeelsmanagement of gewoon even lekker stoom af wilt blazen.

Create a website or blog at WordPress.com