Maureen Belderink

MaureenBelderinkMaureen Belderink begon haar werkende leven als advocaat, maar gooide het roer om en ging schrijven voor kranten en  (gesponsorde) tijdschriften.

Na een aantal jaren op alle mogelijke gebieden te hebben gefreelancet – van politiek tot culinair – kwam ze in 2005 bij Libelle terecht als chef reportage. Dat betekent, behalve het op de rails houden van die voortdenderende trein van een weekblad, vooral het bedenken van de inhoud en invalshoeken, zowel qua tekst als qua beeld.

Als adjunct-hoofdredacteur doet ze dat nog steeds – zij het meer op afstand, als leidinggevende van de chef. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor de tone of voice van Libelle: koppen, intro’s, coverteksten, reclameteksten, persberichten, etc. etc. Behalve het weekblad denkt ze ook mee over de andere producten van Libelle zoals Bookazine, de Nieuwscafékrant of de Specials-serie, en over Libelle op andere mediaplatforms.

Maureen kan helpen met de creatieve aspecten van het bladenmakersvak: schrijven, redigeren, koppen maken, invalshoeken, etc. “Maar ik vind het ook leuk om coach zijn op het gebied management: organisatie, planning, proces en leiderschap.” Ook in 2014 was zijn al mentor, lees hier over de ervaringen van haar mentee.

Create a website or blog at WordPress.com