Mireille Derks

md0170112Ooit begonnen als verslaggever bij een regionaal dagblad, nu de Gelderlander, koos ik al heel snel voor online. Omdat online zo snel ontwikkelt, zo meetbaar is en continu nieuwe mogelijkheden worden bedacht om je verhaal nog beter te vertellen. Ik was onder meer hoofdredacteur van zibb.nl, een grote site voor ondernemers, uitgever van een (online) restaurantgids SpecialBite en werk sinds 2010 als chef online voor RTL Nieuws. Daar werken we voortdurend aan de journalistieke koers van online, de kwaliteit van de redactie en het ontwikkelen en verbeteren van nieuwe apps en de site.
Wat ik het meest interessant vind aan wat ik heb gedaan en nu doe? De continue veranderingen. Journalistiek en technisch. Samen met een redactie werken aan de meest geschikte formule en toon die je lezers/gebruikers/kijkers aanspreekt en het maken van nieuwe sites en apps. Want als er ergens geen gebrek is aan kritiek en ideeën, dan is het wel op redacties. Dat maakt leidinggeven aan een team redacteuren enorm leuk, en tegelijkertijd enorm moeilijk. Journalisten laten zich niet zomaar iets vertellen.
Ik heb inmiddels veel ervaring op het gebied van leidinggeven aan (online-)redacties. Daarbij richt ik me op de integratie van online redacties in traditionele journalistieke organisaties (print bij uitgeverij Reed Business en nu tv bij RTL Nieuws) en het ontwikkelen van nieuwe (online) formules, sites en apps. Kortom: het doorvoeren van veranderingen. Ik zou daar graag met je over van gedachten wisselen. Want praten over het vak is het allerleukste wat er is.
Create a website or blog at WordPress.com