Wouke van Scherrenburg

WoukevanScherrenburgMijn journalistieke loopbaan begon bij de regionale kranten Arnhemse Courant, De Nieuwe Krant en de Gelderlander. Daar hield ik me met van alles bezig, maar het liefst met de provinciale en lokale politiek.

Eind jaren tachtig verhuisde ik naar Den Haag om voor een groep van regionale kranten verslag te doen van de actualiteit in het parlement. Twee jaar later maakte ik de overstap naar televisie en ging ik werken bij het NOS-programma Den Haag Vandaag. Daar specialiseerde ik me in het interviewen voor tv, een andere tak van sport dan het schrijven van interviews.

Nu ben ik niet meer actief in de journalistiek, maar geef nog regelmatig commentaar over allerhande onderwerpen op radio, Twitter en soms op tv. Ook interview ik vaak deskundigen over allerlei onderwerpen bij congressen en debatten.

Mijn liefde ligt bij de publieke zaak, politiek, zorg, financiën, duurzaamheid, ondernemen, Europa… Kortom mijn interesses zijn breed. Wie meer wil leren over interviewen over deze onderwerpen voor radio/tv, is zeer welkom.

Create a website or blog at WordPress.com