Wyke Potjer

Na de School voor Journalistiek in Zwolle ben ik een paar jaar gaan freelancen bij verschillende radioprogramma’s, voordat ik in 2000 bij BNN terechtkwam als redacteur, regisseur en uiteindelijk als eindredacteur van BNN Today op Radio 1.

Daar werkte ik onder meer met presentatoren Jeroen Pauw, Sophie Hilbrand, Willemijn Veenhoven, Jeroen Stomphorst, Eric Corton en Winfried Baijens. Ik gaf leiding aan een team eigenwijze journalisten en samen met hen zorgde ik ervoor dat BNN een blijvende plek op Radio 1 veroverde.

Na vijftien jaar nieuws en actualiteiten in Hilversum vond ik het tijd om het roer om te gooien. Ik ben een paar maanden in New York City gaan wonen en werk nu als freelancetekstschrijver en journalist. Ik heb onder meer artikelen geschreven voor Elle, Volkskrant, Trouw, Esta, PhotoQ en TEDx Amsterdam Women en ik ben als ondernemer betrokken bij een online start-up.

Bij BNN heb ik tientallen stagiaires en studenten van BNN University opgeleid en begeleid. Heb je hulp nodig bij het bedenken van onderwerpen, creatieve invalshoeken of bij het opzetten van een radio format (incl. social en visual media)? Wil je het roer omgooien, maar weet je niet helemaal welke richting je op wilt of hoe je het moet aanpakken? Wil je een eigen bedrijf opzetten, maar heb je geen idee hoe je een ondernemersplan schrijft? Of sta je aan het begin van je carrière als leidinggevende in Hilversum? Dan help ik je graag.

Create a website or blog at WordPress.com