Mentorenprogramma

VROUW & MEDIA MENTORAAT

Stichting Vrouw & Media vindt elk jaar vrouwelijke topjournalisten bereid hun kennis en kunde te delen met ambitieuze vrouwen zoals jij. Vrouwen die de tijd nemen om jou persoonlijk te coachen. Zo kan een door de wol geverfde radiomaakster tips en tricks geven aan een jonge maker en een hoofdredacteur haar ervaring met leidinggeven delen met een kersverse redactiechef.

Het is handig (en leuk!) om te sparren met iemand uit het vak die meer ervaring heeft, maar niet je collega is. Het is fijn om een periode heel gericht met een concrete leervraag aan de slag te gaan. Daarnaast is het leerzaam om andere vrouwen uit je eigen vakgebied te ontmoeten. Zij kunnen je helpen met je journalistieke vragen en je koppelen aan hun netwerk. Door deel te nemen aan het Mentoraat werk je gericht aan je carrière en ontmoet je een heleboel interessante vrouwen.

HET PROGRAMMA

Het V&Mentoraat duurt een half jaar en bestaat uit de volgende bijeenkomsten:

  • Voorbereidende sessie van mentees onderling
  • Kick-off voor mentees en mentoren
  • Drie ontmoetingen tussen mentee en mentor, van minimaal anderhalf uur per afspraak
  • Intervisiebijeenkomsten voor mentees en mentoren onderling
  • Afsluitende bijeenkomst

VOOR WIE IS HET?

Iedereen is welkom om mee te doen aan het V&Mentoraat, al is enige werkervaring wel een vereiste. Verder maakt het niet uit wat je in de journalistiek doet, of je in vaste dienst bent of freelance werkt. We maken de matches tussen mentor en mentee zo optimaal mogelijk, waarbij we rekening houden met het medium en jouw leervragen.

KOSTEN

De kosten voor het hele programma zijn €400. Hiervoor heb je recht op drie (één-op-één) afspraken met je mentor en op vier netwerkbijeenkomsten van Vrouw & Media die rondom het programma worden georganiseerd. 

HOE MELD IK ME AAN?

LET OP: DE INSCHRIJVING VOOR 2022/2023 IS GESLOTEN

Maar de lijst met mentoren staat online en is hier te vinden. Vóór inschrijving raden we altijd aan de lijst met mentoren goed door te nemen en te kiezen voor drie vrouwen die jij graag als mentor zou willen hebben. We vragen naar je CV en een antwoord op een aantal vragen die gaan over je motivatie, je leervragen en je ambities. Stichting Vrouw & Media kiest uit de aanmeldingen de best passende kandidaten en maakt optimale matches tussen mentees en mentoren. Je ontvangt vervolgens zo snel mogelijk per mail een bericht of je bent geselecteerd voor het V&Mentoraat.

Elk jaar melden zich meer mentees aan dan dat er mentoren zijn. Houd er rekening mee dat we dus mogelijk geen match voor je kunnen maken. Probeer het een ander jaar gerust nog een keer, wie weet is er dan wel een perfecte match denkbaar!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven over het Mentoraat.


INSCHRIJVEN VOOR
MENTOREN PROGRAMMA 2023

VOORGAANDE EDITIES

Het Mentorenprogramma van Vrouw&Media bestaat al sinds 2014. Deze mentoren deden de afgelopen jaren mee: