Netwerkborrels

De Stichting Vrouw & Media organiseert meerdere keren per jaar een netwerkborrel aan de hand van wisselende journalistieke thema’s. Deze borrels vinden plaats in VondelCS in Amsterdam. De toegangsprijs is 15 euro. Deze netwerkborrels zijn bedoeld voor vrouwen die werkzaam zijn in de (onafhankelijke) journalistiek. 

V&M Talkshow: Niet lullen maar poetsen
Woensdagavond 25 oktober 2017

Hoe zorgen we nou voor een daadwerkelijk divers en representatief medialandschap? En welke rol spelen mannen daarbij?
Op woensdagavond 25 oktober gaan we daarover in gesprek met hoofdredacteur van de KRO-NCRV Hans Laroes, 3FM-dj Angelique Houtveen en met journalist én feminist Bo Hanna. Zij hebben concrete plannen om genderongelijkheid aan te pakken: niet lullen maar poetsen dus!
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Praktische informatie:
Kosten zijn €15,00. Tickets koop je hier.
Inloop: 19.30 uur, het programma start om 20.00 uur. Rond 21.30 uur is het programma afgelopen en is het tijd om te borrelen.
VondelCS is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (zie 9292ov.nl, adres: Vondelpark 3). Kom je met de auto, dan kun je het beste een parkeerplek zoeken in de Vondelstraat.
Let op: de borrels van Vrouw & Media zijn bedoeld voor vrouwen die werkzaam zijn in de journalistiek.
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Hans Laroes (1955) is hoofdredacteur Journalistiek bij KRO-NCRV en was eerder hoofdredacteur van het NOS Nieuws. Laroes is een fervent voorvechter van de vrouwenzaak. In mei van dit jaar liet hij weten: ‘Het is tijd voor quota. Meer vrouwen op redacties én aan tafel bij programma’s’. Laroes wil daarmee bereiken dat meer vrouwen op zichtbare en belangrijke posities komen te zitten. Dit past binnen zijn filosofie: ‘maak niet alleen beleid, maar ga over tot concrete actie’.
Angelique Houtveen (1986) is elke middag te horen op 3FM. Tot voor kort presenteerde ze alleen in het weekend, maar vrouwen hebben een prominentere rol gekregen in de programmering. Een besluit dat vrij snel volgde op een kritisch interview in NRC met 3FM-collega Roosmarijn Reijmer over het mannenbolwerk bij de zender. Houtveen is blij met haar nieuwe plek: ‘zonder een goede verdeling van sekse, ras en seksuele voorkeur krijg je een eenzijdig beeld in een bedrijf.’
Bo Hanna (22) is freelance journalist voor onder andere de Volkskrant en VICE. ‘Ik richt me op de thema’s etniciteit, gender en seksualiteit, bekeken vanuit een intersectioneel perspectief’, zo omschrijft hij het zelf. Hanna vindt zichzelf een feminist omdat hij voor gelijkheid is tussen man, vrouw en alles wat daar tussenin staat. Hij vindt dat feminisme nog altijd hard nodig is. Hanna verkondigde dit standpunt onlangs in een item bij NOS op 3 en kreeg daar veel uiteenlopende reacties op.
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Wat is Vrouw & Media?
Stichting Vrouw & Media wil vrouwelijke journalisten met elkaar in contact brengen, zodat ze elkaar vooruit kunnen helpen. Juist in deze tijd van economische recessie, met redacties die bezuinigen en inkrimpen, is het steeds belangrijker je te blijven ontwikkelen en is een goed netwerk onontbeerlijk. We organiseren een paar keer per jaar netwerkbijeenkomsten waarbij we bekende en onbekende Nederlandse vrouwen uit de journalistiek uitnodigen het podium te beklimmen om met elkaar in gesprek te gaan over een journalistiek thema.
Vrouw & Media heeft daarnaast een eigen V&Mentoraat: een programma waarbij we ervaren mentoren uit de journalistiek koppelen aan de nog wat minder ervaren mentees. Op deze manier willen we een bijdrage leveren aan de professionele ontwikkeling van vrouwelijke journalisten.
Create a website or blog at WordPress.com