Rennie Rijpma

Rennie Rijpma

rijpmarennie

Functie: chef nieuwsredactie Algemeen Dagblad

Geboortejaar: 1971

Woonplaats: Amsterdam

Welke verslaggever gaat waarmee aan de slag, wat wordt de insteek bij onderwerpen en hoe willen we het in de krant presenteren? Rennie Rijpma is één van de mensen die dat bij het Algemeen Dagblad elke dag bepalen om zo de krant van die dag zo goed mogelijk te maken. En is ze een keertje minder tevreden, dan is er de volgende dag gewoon een nieuwe kans.

Denk jij erover om een stap te maken waardoor je collega’s gaat aansturen? Rennie helpt je graag. “Dat ik ooit ben gaan leidinggeven, is te danken aan een vrouw in mijn toenmalige hoofdredactie. Zij zag kwaliteiten in mij die ik nog moest ontdekken. Bij alle twijfels die bij zo’n overstap horen en die ik ook daadwerkelijk had, bleef haar vertrouwen recht overeind. Ik gun iedere beginnende leidinggevende zo’n coach en zou die rol graag vervullen.”

Of het nu gaat over de balans tussen het dagelijks werk en verder vooruitkijken of over de verwachtingen van jou, jouw leidinggevenden en degenen aan wie jij leiding geeft: “Ik help om orde te scheppen in de brij aan alles wat op je afkomt als je nog niet lang leidinggeeft en bepaal met jou waar je focus moet liggen.”

Haar mentee moet wel willen en lef hebben, want dát vereist leidinggeven: lef. “Je moet niet bang zijn om iets anders te doen dan je gewend bent.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com