Roos Schlikker

Roos Schlikker (Amsterdam, 1975) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en deed daarna een postdoc journalistiek. Tijdens die opleiding belandde ze bij het financiële tijdschrift FEM/De Week. Na twee jaar over economie te hebben geschreven was ze totaal stropdasmoe en nam ze ontslag. Daarna werkte ze jarenlang als freelancer voor allerlei bladen en kranten en schreef ze vier journalistieke boeken. Tegenwoordig heeft ze een populaire column in het Parool en is daarnaast columnist van onder andere LINDA, Intermediair en Libelle. Ze zorgde er als columnist onder meer voor dat de wet is veranderd waardoor doodgeboren kinderen tegenwoordig geregistreerd kunnen worden. Ook schrijft ze fictie. Zo maakte ze onder andere de scenario’s van de comedy Bitterzoet op LINDA.TV en Net5 (zeer positief ontvangen door onder meer NRC Handelsblad). Samen met Erris van Ginkel schrijft ze geregeld voor het theater, ze waren de auteurs van de relatiecomedie Hart tegen Hart (4**** in NRC, DvhN en AD). Daarnaast schreven ze onder meer de musicalproductie Soof en diverse televisieseries.

Roos schuift regelmatig aan bij programma’s als Pauw en RTL Late Night en is daarnaast te horen op radio 1. Ook was ze één van de kandidaten in Wie is de mol?. Vorig jaar verscheen bij Atlas Contact haar eerste roman: Huisje, boompje, beest. In oktober 2018 is bij uitgeverij Pluim haar nieuwste boek verschenen: Moeder van glas, een liefdevolle zoektocht naar het leven van haar bipolaire moeder.

Roos:

  • weet veel van columns schrijven, het persoonlijke verhaal maken en hoe je stukken stilistisch goed krijgt.
  • kan helpen bij het vinden van jouw eigen stijl, een persoonlijke stem worden binnen de journalistiek en heldere keuzes maken over wie je bent en wat je wilt kunnen.
  • is als mentor energiek en enthousiasmerend.
  • verwacht van haar mentee enorme gedrevenheid. En enthousisasme graag! We hebben namelijk een prachtig vak!