Roos Schlikker

schlikkerroos

Functie: Journalist, columnist  en romanschrijver

Geboortejaar: 1975

Woonplaats: Amsterdam

Roos Schlikker heeft een vaste column in Het Parool en Intermediair. Daarnaast schrijft ze achtergrondverhalen en interviews, en is ze zo nu en dan te zien en te horen op radio en televisie (De Wereld Draait Door, Het Mediaforum). Ook schrijft ze toneelstukken en werkt ze aan haar debuutroman die volgend jaar verschijnt.

Ze doet mee aan het Mentorenprogramma omdat ze, zegt ze zelf, in haar beginjaren dolgraag zelf een mentor zou hebben gehad.

Wat je van haar kunt leren? “Ik ben nogal van de categorie: kijk vooral naar wat je wel kan, waar je goed in bent en wat bij je past,” zegt Roos. “Ik heb zelf pas mijn echte plek gevonden in de journalistiek toen ik niet meer probeerde te zijn als alle andere, maar toen ik verhalen ben gaan maken waar ik goed in ben. Ik wil dus met een mentee graag op zoek naar haar eigenheid.”

Van een mentee verwacht ze gretigheid, en de bereidheid hard te werken. “Iemand die verwacht dat ze na één stukje meteen de voorpagina van de krant haalt, gaat het niet redden. Goed worden is hard werken, veel schrijven en echt bevlogen zijn. Ben je dat, dan help ik je graag om dat enthousiasme te gebruiken voor goede verhalen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com