Sanne Terlingen

Sanne Terlingen is onderzoeksjournalist bij Argos (VPRO Radio). Ze doet veel onderzoek binnen de Eritrese gemeenschap in Nederland. Sanne is initiatiefneemster van Lost in Europe, een cross border onderzoeksteam dat uitzoekt hoe 10.000 vluchtelingenkinderen zijn verdwenen na aankomst in Europa. Voordat Sanne bij Argos ging werken, werkte ze vijf jaar als onderzoeksjournalist bij OneWorld. Daar maakte ze verhalen over een onder mysterieuze omstandigheden overleden asielzoeker (en diens conflict met een mensensmokkelaar in Rome), Amerikaanse militairen die bijdragen aan mensenhandel in Djibouti, en een Quote 500-miljonair die verdacht wordt van kindermisbruik in Ghana

Sanne:

  • weet veel van onderzoeksjournalistiek (ook in het buitenland) en het werken met kwetsbare bronnen (vluchtelingen, misbruikte meisjes en vrouwen).
  • kan je helpen bij het leren vinden van informatie die niet voor het oprapen ligt, nadenken over het beschermen van bronnen, het bedenken van strategieën om mensen aan het praten te krijgen, en het terugbrengen van stapels informatie tot een leesbaar verhaal. Ook kan ze je helpen met juridisch dichttimmeren van een verhaal.
  • verwacht van haar mentee initiatief, een open houding en zelfreflectie. Het is heel leuk om samen tot goede ideeën te komen, maar nog beter om ook de (eerste) stappen te zetten om die uit te voeren.