Sanne Terlingen

Sanne Terlingen is onderzoeksjournalist. De laatste jaren werkte ze voor OneWorld en Argos. Daar maakte ze verhalen over onder andere de lange arm van het Eritrese regime in Nederland, een onder mysterieuze omstandigheden overleden asielzoeker (en diens conflict met een mensensmokkelaar in Rome), Amerikaanse militairen die bijdragen aan mensenhandel in Djibouti, en een Quote 500-miljonair die verdacht wordt van kindermisbruik in Ghana. Voordat Sanne in 2011 bij OneWorld begon, werkte ze als freelance journalist vanuit verschillende landen in Afrika. Ze schreef columns voor tijdschrift Yes en maakte reportages voor o.a. NRC Weekblad, VIVA en Hard Gras.

Sanne

  • weet veel van onderzoeksjournalistiek (ook in het buitenland) en het werken met kwetsbare bronnen (vluchtelingen, misbruikte meisjes en vrouwen).
  • kan je helpen bij het leren vinden van informatie die niet voor het oprapen ligt, nadenken over het beschermen van bronnen, het bedenken van strategieën om mensen aan het praten te krijgen, en het terugbrengen van stapels informatie tot een leesbaar verhaal. Ook kan ze je helpen met juridisch dichttimmeren van een verhaal.
  • is als mentor naar eigen zeggen ‘best wel streng’ en eerlijk. Ze denkt graag mee over journalistieke dilemma’s.
  • verwacht van haar mentee initiatief, een open houding en zelfreflectie. En natuurlijk vragen over onderzoeken of verhalen waar je mee aan de slag wil.

 

Create a website or blog at WordPress.com