Sheila Sitalsing

Sheila Sitalsing (Paramaribo, 1968) groeide op Curacao op en studeerde economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze werkte voor achtereenvolgens het Rotterdams Dagblad, Elsevier en de Volkskrant als onder meer financieel-economisch verslaggever, correspondent Europese Unie in Brussel, chef Economieredactie en politiek redacteur in Den Haag.
Tegenwoordig is ze freelancejournalist voor onder meer Opzij, Buitenhof, OneWorld en Met het Oog op Morgen, en schrijft ze drie keer per week een column in de Volkskrant over politiek en economie. Voor die columns won ze in 2013 de Heldringprijs voor beste columnist van Nederland. Met Hans Wansink schreef ze De Kiezer heeft Altijd Gelijk (2010, Nieuw Amsterdam Uitgevers). In september 2016 verscheen van haar hand Mark, portret van een premier (Prometheus).
(foto: Els Zweerink)

Sheila 
  • weet veel van schrijven, een goed verhaal vertellen op papier, columneren en hoe de printmedia werken. Heeft veel ervaring opgedaan met leidinggeven en nieuwspagina’s maken, met politieke verslaggeving in Den Haag en in Brussel, en met financiële & sociaal-economische verslaggeving.
  • kan je helpen met beter leren schrijven, hoe je met een paar kunstgrepen een verhaal beter maakt, ontwikkeling van een eigen stijl, je bullshitdetecor aanscherpen, het onderscheid leren maken tussen een echte column en de vele flauwekul die ervoor door probeert te gaan.
  • is als mentor lief en geduldig. 
  • verwacht van haar mentee dat ze een helder doel voor ogen heeft en dat ze dit traject gebruikt om daar serieus en toegewijd naartoe te werken.