Simone Weimans

Journalist Simone Weimans is sinds 2011 werkzaam als presentator van het NOS Journaal. Daarnaast presenteert ze sinds 2017 iedere vrijdag Met het Oog op Morgen op NPO Radio 1. Ze haalde haar propedeuse sociologie aan de Erasmus Universiteit en rondde in 1997 de studie Communicatiewetenschappen af aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens die studie begon ze bij de Wereldomroep, waarna ze tot 2013 werkzaam was bij VARA Radio 1 en 5. Daar werkte ze als redacteur, verslaggever en presentator bij vele radioprogramma’s waaronder De Ochtenden, Binnenlandse Kwesties en Radio Kassa. Naast haar werk bij het Journaal, werkt ze ook als dagvoorzitter, deed ze mee aan Wie is de Mol en schuift ze zo nu en dan aan als tafeldame in De wereld draait door.
(foto: Rogier Veldman)

Simone:

  • weet veel van presenteren en interviewen, radiomaken (live en verslaggeving) en nieuws- en presentatieteksten schrijven voor televisie en radio.
  • kan je helpen met presenteren en interviewen, radiomaken en nieuws- en presentatieteksten schrijven, maar ook meedenken over vervolgstappen in je carrière.
  • is als mentor een goede luisteraar, kritisch, soms streng maar altijd empathisch, oplossingsgericht en ongelofelijk grappig.
  • verwacht van haar mentee dat ze serieus is en doelgericht.