35 jaar Vrouw & Media

 

Al 35 jaar zet Vrouw & Media zich in voor een gelijke positie van vrouwen in de journalistiek. Niet door acties te voeren, maar door vrouwen een uitgebreid netwerk te bieden via lezingen, netwerkbijeenkomsten en een mentorenprogramma.
 

En dat vieren we!

 
Dat doen we op zaterdag 22 april. Overdag bieden we kleinschalige en unieke masterclasses aan op het gebied van freelancen, leiderschap, diversiteit en online storytelling. Meer over het programma lees je hier.

 

’s Avonds (deuren gaan op 19:30 open, om 20:00 starten we) presenteert NOS Achtuurjournaal anchor Annechien Steenhuizen de Vrouw & Media Talkshow in VondelCS. Bekende mediavrouwen en -mannen gaan met elkaar in gesprek over de positie van journalistieke vrouwen, 35 jaar geleden en anno 2017.
 
Een avond met kritische reflectie, maar ook voldoende relativering en zelfspot. De avond wordt uiteraard afgesloten met een feestelijke borrel. Meer informatie over de talkshow vind je hier. Onze gasten zijn:
 
Mark Deuze is hoogleraar Mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam en hij doet onderzoek naar de rol van vrouwen in de media. De Nederlandse samenleving wordt op veel andere vlakken steeds diverser en gelijker, alleen de journalistiek loopt achter, meent Deuze.
 
Martha Riemsma is hoofdredacteur van De Twentsche Courant Tubantia en daarmee is ze een van de weinige vrouwelijke hoofdredacteuren van nieuwsmedia in Nederland. Waarom is het gezelschap van hoofdredacteuren nog steeds zo’n mannenbolwerk?
 
Sarah Sluimer is journalist. Haar stukken, met name die op de website van de Correspondent, gaan over feminisme en de rol van vrouwen in de huidige maatschappij. Geregeld is #ophef haar deel op Twitter. “Drink jij augurkensap als je schrijft?” vroeg een man haar. Haar antwoord: “Ja, Rob. Dat en het angstzweet van mannen zoals jij.”
 
Kim Koppenol is manager Corporate Communicatie en Merkstrategie bij RTL Nederland. In 2017 gaat RTL grote stappen zetten op het gebied van diversiteit. Op het jubileum van Vrouw & Media zal ze bekend maken hoe RTL een diverser mediabedrijf zal worden.
 

Koop hier je kaarten

 

Dit jubileum wordt mede mogelijk gemaakt door: Stichting Democratie & Media, NOS Nieuws, FLA, 227Media, WOMEN Inc. en A-Lab.