Informatie & Aanmelden

Wil jij tips van succesvolle freelancers over het binnenslepen van nieuwe opdrachtgevers? Leren hoe je een goede pitch voorbereidt? Of hoe je het allerbeste interview schrijft? Dat kan: doe mee met het Mentoraat 2016 – 2017 van Stichting Vrouw & Media! Dit programma is bedoeld voor vrouwen die werkzaam zijn in de journalistiek en die (nog) beter willen worden in hun vak.

Wat houdt het V&Mentoraat in?

Stichting Vrouw & Media heeft 19 vrouwelijke kopstukken uit de journalistiek bereid gevonden hun kennis en kunde te delen met ambitieuze vrouwen zoals jij. Vrouwen als Jildou van der Bijl, Kysia Hekster, Xandra Schutte, Suzanne Bosman en Hiske Versprille nemen de tijd om jou persoonlijk te coachen. Zo kan een ervaren radiomaakster als mentor handige tips en tricks aan een jonge hond geven en vertelt een hoofdredacteur alles over leidinggeven aan een mentee die sinds kort chef redactie is. Het is handig (en leuk!) om hierover te sparren met iemand uit het vak die meer ervaring heeft, maar die niet je collega is. Daarnaast heb je ontzettend veel aan de andere mentees die je gaat ontmoeten, want ook zij kunnen je met journalistieke vragen dingen helpen, of hebben weer mensen in hun netwerk die jou weer kunnen helpen. Kortom, Stichting Vrouw & Media draagt met dit mentoraat bij aan het uitbreiden van je netwerk en het helpt je verder op weg in je carrière.

Hoe ziet het programma eruit?

Het V&Mentoraat duurt een half jaar en bestaat uit de volgende bijeenkomsten:

  • Voorbereidende sessie van mentees onderling (woensdagavond 19 oktober 2016)
  • Kick-off voor mentees en mentoren (woensdagavond 16 november 2016)
  • Drie ontmoetingen tussen mentee en mentor (samen in te plannen)
  • Bezoek aan een nieuwsorganisatie met de mentees  (datum wordt later bepaald)
  • Afsluitende bijeenkomst op internationale vrouwendag (woensdagavond 8 maart 2017)

Voor wie is het?

Iedereen is welkom om mee te doen aan het V&Mentoraat, al is enige werkervaring wel een vereiste. Verder maakt het niet uit wat je in de journalistiek doet en of je in vaste dienst bent of freelance werkt. We maken de matches tussen mentor en mentee zo optimaal mogelijk, waarbij we rekening houden met het medium en jouw leervragen.

Wat kost het?

De kosten voor het hele programma zijn € 350,-.  Maar je kan ook in aanmerking komen voor korting! Zowel de NVJ als FLA bieden de mogelijkheid om elk tien leden te sponsoren voor het V&Mentoraat. Dat betekent dat je als lid van de NVJ of van de FLA 150 euro korting kan krijgen. Dus dan betaal je € 200,- voor het hele traject in plaats van € 350,-.

Hoe meld ik me aan?

  • Neem de lijst mentoren goed door en kies drie vrouwen die jij graag als mentor zou willen hebben.
  • Meld je vervolgens vóór 19 september aan via deze link. We vragen naar je CV en een antwoord op een aantal vragen die gaan over je motivatie, je leervragen en je ambities.
  • Stichting Vrouw & Media kiest uit de aanmeldingen de beste kandidaten en maakt optimale matches tussen mentees en mentoren. Rond 26 september ontvang je per mail een bericht of je bent geselecteerd voor het V&Mentoraat 2016-2017.

 

 

Create a website or blog at WordPress.com